Stephen Curry, Kevin Durant med MVP-trofeet og Draymond Green med NBA-trofeet, kunne feire sluttspillsseier i NBA. Foto: Ezra Shaw
Stephen Curry, Kevin Durant med MVP-trofeet og Draymond Green med NBA-trofeet, kunne feire sluttspillsseier i NBA. Foto: Ezra Shaw

Durant herjet da Golden State vant NBA-finalen

Kevin Durant var kampens store spiller da Golden State Warriors slo Cleveland Cavaliers.

Dermed endte det 4-1 i best av sju-serien. Golden State tok NBA-tittelen for andre gang på tre år.

I sin første sesong for Golden State scoret Kevin Durant 39 poeng. I tillegg leverte Stephen Curry en strålende kamp med 34 poeng.

Det var Durants første tittel i karrieren. Han forlot Oklahoma i juli for å slutte seg til Warriors i håpet om å fylle opp premieskapet.

– Jeg klarte ikke sove på to dager før denne kampen. Jeg var nervøs. Jeg var rastløs. Jeg ville bare ta ut alt her, sa Durant etter den avgjørende finalen.

Durant ble MVP
– Vi kjempet, men vi klarte det. Vi er mestere, og vi feirer på hjemmebane, fortsatte han.

Durant, som ble kåret til finaleseriens mest verdifulle spiller, ble også den første spilleren til å lage mer enn 30 poeng i fem kamper på rad i finaleserien siden Shaquille O'Neal i 2000.

Golden State endte sluttspillet med 16 seirer og ett tap. Det var ny rekord i sluttspillet i NBA-historien.

– Disse gutta er så begavede, forpliktet til hverandre og uselviske. Det er en kombinasjon av talent og deres uegoistiske natur, sa Warriors-trener Steve Kerr.

James mest poengfarlig
Clevelands LeBron James tok flest poeng av alle i denne kampen: 41.

Lagene møttes i finalen for tredje året på rad. I fjor vant LeBron James og Cleveland 4-3 etter først å ha ligget under 1-3 i finaleserien.

– Vi har lært av alt vi har vært gjennom for å bringe det (trofeet) tilbake hvor det hører hjemme. Jeg er bare stolt over å være en del av noe spesielt og vil gjenta det, sa Stephen Curry.

– Dette er en flott gruppe med spillere, et herlig sted og gode fans. Jeg kan ikke vente med å feire med lagkameratene mine, avsluttet Durant.

(©NTB)