Ødegaard storspilte med Lagerbäck på tribunen:

– Ødegaard skal være en del av Lagerbäcks tropp

TV 2s fotballekspert tror Martin Ødegaard snart er tilbake på A-landslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunktene fra Norges 5-0-seier over Kosovo i videovinduet!

Martin Ødegaard var blant banens beste da Norges U21-landslag fikk en drømmestart på EM-kvalifiseringen med 5-0-seieren over Kosovo på Marienlyst.

– Jeg har tydelig sagt at han skal være en del av Lars Lagerbäcks tropp, og det tror jeg han snart er. Nå betyr ikke A-landslagets kamper noe nå, men det tror jeg ikke Martin bryr seg om. Han vil være blant de beste spillerne i Norge, og der er han uansett. Han kommer til å få mange kamper under Lagerbäck, sier TV 2s ekspert Jesper Mathisen, og legger til:

– Det var gøy å se ham mot et etter hvert tafatt og svakt Kosovo-lag.

Martin Ødegaard var jevnlig med i Per-Mathias Høgmos landslagstropp, men 18-åringen har blitt oversett i de to første uttakene til Lars Lagerbäck. Norges svenske landslagssjef satt på tribunen på Marienlyst å så U21-seieren.

– Jeg synes vi leverer gode søknader alle mann til å være med neste gang. Forhåpentligvis fikk han (Lagerbäck) se noe som gjør ham fornøyd, sier Ødegaard til TV 2.

– Om dette var et bevis på at jeg bør være med i A-landslagstroppen, vet jeg ikke. Jeg spilte en okay kamp og jeg har lyst til å være med der.

I pausen uttalte toppfotballsjef Nils Johan Semb til TV 2 at Real Madrid-eiendommen, som også neste sesong er utlånt til nederlandske Heerenveen, er nærmest en plass i Lars Lagerbäcks tropp av spillerne på U21-landslaget.

Ødegaard leverte en målgivende pasning og var svært delaktig i det oppbyggende spillet på Birk Risas 3-0-scoring.

– Først må vi si at Kosovo var et svakt lag. Det var ingen relasjoner og et lag med bare et par gode spillere. En av de var Bersant Celina, som viste seg frem til tider, sier TV 2s Jesper Mathisen, og fortsetter:

– Uansett hva slags lag man møter, om det er Kosovo eller Brasils A-landslag, har man bruk for sånne pasninger og ferdigheter som Martin viser. Måten han slo gjennom Thorsby på... Du vet at når han får ballen foran motstanderens forsvar, er det bare å komme på løp rundt, for du vet at han vil slippe ballen på et perfekt tidspunkt. Selvfølgelig har man bruk for hans ferdigheter. Vi er ikke et veldig godt fotballag.

Jesper Mathisen mente Morten Thorsby var banens beste sammen med Ødegaard.

– Ødegaard nærmer seg A-landslagstroppen. Jeg vil tro at Lagerbäck og assistenten Per Joar Hansen synes mye positivt om dagens kamp. Nå vil de avveie om han var enormt god, eller om det var Kosovo som var et svakt fotballag. I tillegg fikk Morten Thorsby vist seg frem. Han er veldig løpssterk, har god fysikk og hadde en strålende scoring, sier TV 2s fotballekspert.

Martin Ødegaard var enig i at Heerenveen- og U21-kompisen fortjener ros.

– Jeg er helt enig i at Morten var helt enorm. Han scoret ett og la opp til ett. Han var helt sjef utpå der, sier Ødegaard til TV 2.

Martin Ødegaards storspill på Marienlyst ble også tema på Twitter.