GJØR ENDRINGER: Janne Andersson vil se flere av spillerne når Sverige møter Norge på Ullevaal tirsdag.
GJØR ENDRINGER: Janne Andersson vil se flere av spillerne når Sverige møter Norge på Ullevaal tirsdag. Foto: Pedersen, Terje

Disse starter for Sverige mot Norge

Den svenske landslagssjefen bytter ut hele laget mot Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den svenske landslagssjefen Janne Andersson bekreftet på mandagens pressekonferanse at han skifter ut hele laget fra 2-1-seieren over Frankrike til privatlandskampen mot Norge tirsdag.

Andersson bekreftet også at han starter med følgende ellever på Ullevaal:

Kristoffer Nordfeldt - Emil Kraft, Pontus Jansson, Filip Helander, Niklas Hult - Viktor Claesson, Oscar Hijemark, Sebastian Larsson, Sam Larsson - John Guidetti, Christoffer Nyman.

– De som ikke startet mot Frankrike var virkelig delaktige i resultatet, for de bidro til gode treninger inn mot kvalifiseringskampen. De burde få spille i morgen. Derfor blir det en helt ny startoppstilling, sier Janne Andersson på pressekonferansen.

Andersson sier at han ikke har planlagt noen bytter. Han ønsket ikke å si noe om Viktor Lindelöfs ventede overgang til Manchester United, men bekreftet at midtstopperen er med på benken mot Norge.

Landslagssjefen var heller ikke snakkesalig på spørsmål om Sveriges forvandling uten Zlatan Ibrahimovic på laget, men Sebastian Larsson svarte.

– Det var ikke rart vi prøvde å la spillet gjennom Zlatan. Han er den beste spilleren Sverige har hatt, men det var ikke bare han som sluttet etter EM. Mange toneangivende ga seg og det kom ny landslagssjef. Jeg forstår at mange ikke trodde det skulle gå så bra, sier Sunderland-spilleren.

Norges landslassjef Lars Lagerbäck kommer også til å gjøre flere endringer på laget som spilte 1-1 mot Tsjekkia lørdag. Blant dem som ser ut til å få starte, er Sarpsborg 08s Anders Trondsen.

– Han kommer med all sannsynlighet til å få spilletid, svarte Lagerbäck på spørsmål fra TV 2 på mandagens pressekonferanse.

Også Mats Møller Dæhli ser ut til å få starte kampen.

Mer ville ikke svensken avsløre rundt hvem som er inn eller ut av laget. På formasjonstreningen før pressekonferansen så man imidlertid konturene av spillerne som vil figurere på Ullevaal-gresset tirsdag.

Ørjan Nyland tok plass mellom stengene, mens Jonas Svensson og Birger Meling fikk prøve seg på høyreback. I midtforsvaret var Håvard Nordtveit, Even Hovland, Sigurd Rosted og Gustav Valsvik med. På venstreback spilte Per Egil Flo.

I midtbaneleddet var det funnet plass til Mohamed Elyounoussi, Sander Berge, Anders Trondsen og Mats Møller Dæhli. Også Ole Selnæs og Fredrik Midtsjø spilte under økten.

Alexander Søderlund, Bjørn Maars Johnsen, Tarik Elyounoussi og Ohi Omoijuanfo ble også drillet.

– Jeg må finne den balansen så mye som mulig. Vi får se etter treningen og antall spillere og se hvordan de reagerer. Men det kjennes ut som vi vil gjøre relativt mange endringer etter halvannet døgn, sa Lagerbäck, som nå er på jakt etter en stamme i «nye Norge».

– Denne kampen blir veldig viktig for å teste spillere for å få svar, slik at jeg kan bruke det når jeg til høsten skal se på stammen i laget.