Lagerbäck om Lindelöf: – Han kommer til å ta ytterligere steg

Norges landslagssjef har stor tro på Manchester Uniteds nysignering, men reagerer på prisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag ble det klart at den svenske midtstopperen Victor Lindelöf blir Manchester United-spiller.

Tror Lindelöf kan bli en suksess
For en prislapp på rundt 335 millioner kroner sikrer United seg den meget lovende 22-åringen, som Norges landslagssjef Lars Lagerbäck skryter av før tirsdagens privatlandskamp mot Sverige på Ullevaal.

– Siden han ble fast i Benfica og kom inn på et bananskall i U21-sluttspillet, så har han bare tatt ytterligere steg. Det er en veldig trygg fotballspiller og person. Det er en god grunn å stå på. Han har ikke mye respekt. Han er rett mental styrke og er en ganske bra fotballspiller, sa Lagerbäck på mandagens pressekonferanse.

Lindelöfs United-overgang er ikke sluttført ennå, men Benfica og United er enige om at svensken skal skifte klubb.

Lagerbäck har tidligere uttalt at Lindelöf kan bli en «världsspelare» for Sverige etter å ha markert seg med autoritet i midtforsvaret til den portugisiske storklubben. Lagerbäck har også latt seg imponere av Lindelöfs modenhet.

– Han har vist allerede, ikke minst på det svenske landslaget, at han er bra. Han er såpass ung, så dersom han bare tar en plass i Manchester, tror jeg han kommer til å ta ytterligere steg, sier Lagerbäck.

– Det blir tøffere konkurranse. Han kommer til å konkurrere med bedre spillere. Benfica er ikke noe dårlig lag. Ligaen er jo bedre. Man kan ikke slappe av i Premier League. I Portugal har man kanskje noen mindre gode motstandere i noen kamper.

Lagerbäck er ikke i tvil om at landsmannen vil takle presset på Old Trafford, men har klare meninger om prisene man opererer med i dagens fotball-verden.

– På generell basis tenker jeg at det er vanvittige summer som forekommer i fotballen, men jeg har ikke noe makt eller middel til å forandre det. Det er en veldig god spiller, men jeg synes det er sykt at man handler med disse summene, sier Lagerbäck.

Trondsen starter trolig
Men det var ikke bare spørsmål om Lindelöf som preget pressekonferansen før kampen mot Sverige. Lagerbäck kommer til å gjøre flere endringer på laget som spilte 1-1 mot Tsjekkia lørdag. Blant dem som ser ut til å få starte, er Sarpsborg 08s Anders Trondsen.

– Han kommer med all sannsynlighet til å få spilletid, svarte Lagerbåack på spørsmål fra TV 2.

Også Mats Møller Dæhli ser ut til å få starte kampen.

Mer ville ikke svensken avsløre rundt hvem som er inn eller ut av laget. På formasjonstreningen før pressekonferansen så man imidlertid konturene av spillerne som vil figurere på Ullevaal-gresset tirsdag.

Ørjan Nyland tok plass mellom stengene, mens Jonas Svensson og Birger Meling fikk prøve seg på høyreback. I midtforsvaret var Håvard Nordtveit, Even Hovland, Sigurd Rosted og Gustav Valsvik med. På venstreback spilte Per Egil Flo.

I midtbaneleddet var det funnet plass til Mohamed Elyounoussi, Sander Berge, Anders Trondsen og Mats Møller Dæhli. Også Ole Selnæs og Fredrik Midtsjø spilte under økten.

Alexander Søderlund, Bjørn Maars Johnsen, Tarik Elyounoussi og Ohi Omoijuanfo ble også drillet.

– Jeg må finne den balansen så mye som mulig. Vi får se etter treningen og antall spillere og se hvordan de reagerer. Men det kjennes ut som vi vil gjøre relativt mange endringer etter halvannet døgn, sa Lagerbäck, som nå er på jakt etter en stamme i «nye Norge».

– Denne kampen blir veldig viktig for å teste spillere for å få svar, slik at jeg kan bruke det når jeg til høsten skal se på stammen i laget.