Eksotisk suppe til sommeren

Fotograf Per Heimly ønsker å løfte suppen fra å være hverdagsmat til å gjøre den mer "sexy". Sammen med terapeut og logoped Serilinn Erlandsen har han startet en podcast med navnet "Suppology". Der drikker de vin, spiser suppe og prater med gjester om hvordan de manøvrere seg gjennom livet. Hver gang serverer Per en suppe som passer til gjesten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Heimly mener den russiske Bortsj / rødbetsuppe passer best til God morgen Norge.

Russisk rødbetsuppe, Borsjtsj.

Dette trenger du:

  • 4-5 mellomstore rødbeter
  • 1 potet
  • 1-2 gulrøtter
  • 1 rødløk
  • 1 fedd hvitløk
  • smør eller olje til steking
  • 1 ss tomatpure
  • 1 ts karve eller tørket timian
  • 1 laurbærblad
  • Ca. 1 l kyllingkraft
  • salt, pepper
  • Smak evt med 1 ts eddik eller 2 ts sitronsaft og 1-2 ts sukker

Slik gjør du:

Rens og skjær opp rødbeter, potet, gulrøtter, løk og hvitløk i biter (små biter gir kort koketid, større biter trenger lengre koketid)

Herlig  rødbetsuppe. Foto: Wenche Andersen.
Herlig  rødbetsuppe. Foto: Wenche Andersen.

Surr rødbeter og grønnsaker i smør eller olje i 2-3 min. Tilsett tomatpure det siste minuttet. Tilsett krydder og kraft og kok opp.

La koke til grønnsakene er møre, ca. 30-40 min. Bruk en stavmikser og kjøre suppen glatt. Smak til med salt, pepper og ev. eddik/ sitronsaft og sukker.

Server med en rømmeklatt og rugbrød.