Skei & PT lever ut drømmen etter The Stream: – Vi er booket helt til oktober

Rap-duoen fra Trøndelag tar opp kampen om årets sommerlåt.

Kristoffer Skei (28) og Per Thomas «PT» Holtan (27), bedre kjent som Skei & PT, gikk helt til semifinalen i The Stream. Så langt hadde ikke gutta trodd de skulle komme.

– Vi visste ikke helt hva The Stream var idet vi meldte oss på, bare at det hadde noe med plateselskap å gjøre, forklarer Holtan.

I 2014 deltok de i Norske Talenter, men The Stream var et helt nytt konsept for duoen. Etter at de sendte inn et bidrag, ble de innkalt til audition.

– Da vi kom videre derfra tenkte vi «Nå må vi i alle fall prøve», forklarer de.

Vil få folk i sommerstemning

Underveis i konkurransen ble gutta fra Steinkjer store publikumsfavoritter, og fikk hele salen til å synge med på de fengende trønderlåtene. Nå gir duoen ut sin første singel etter konkurransen. Låta heter «Sol og sommer».

– Vi håper at den blir godt mottatt og at den får folk i skikkelig sommerstemning. Vi har lagd en nymotens versjon av de gode gamle sommerlåtene og forsøker å skape litt nostalgi, sier PT, og viser til klassikere som Postigirobygget og DeLillos.

– Du blir kongen ved leirbålet på andre forsøk. Kvelden er sikra med denne låta, legger Skei til.

Hør låta og se musikkvideoen øverst i saken.

Oppfylte barndomsdrøm

Musikkvideoen til låta er spilt inn i Bø Sommarland, som åpnet tidligere enn vanlig for å gjøre innspillingen mulig. Det er det en helt klar årsak til at gutta valgte fornøyelsesparken som location.

– Det var et sted vi alltid drømte om å dra da vi vokste opp, men aldri fikk lov til å dra. Det var liksom sol og sommer hele året der. Nå fikk vi oppfylt drømmen i voksen alder, sier de lurt.

Helt siden de var fjortiser har gutta jobbet for å bli artister på heltid. Rap-eventyret startet allerede i 2004. Det har skjedd mye siden den gang.

– Vi har utviklet oss mye musikalsk og på scenen, vi har også opparbeidet oss en trygghet når vi opptrer. Det tror jeg hjalp oss mye da vi var med i The Stream. Dessuten er samspillet også veldig godt, i og med at vi har kjent hverandre så lenge. Det er noe vi har bygd opp gjennom mange år, forklarer Skei.

Booket hver helg

De er på sett og vis glade for at det tok litt tid før de slo gjennom.

– Vi har jo alltid trodd at vi har vært best, men det er først nå vi føler oss proffe. I og med at gjennombruddet ikke kom før vi var litt eldre var vi mer rustet til å møte hverdagen som fulgte, sier PT.

Når TV 2 snakker med dem, er de straks klare for lydprøver i Harstad. I tiden som kommer er de booket stort sett hver helg.

– Vi er booket hver helg i sommer, og siste booking er i oktober, forteller Skei.

Konsertene holdes både i nord, sør, øst og vest, men det er ingen tvil om hva de synes er mest stas.

– Steinkjerfestivalen. Det sitter ekstra langt inn å få spille på hovedscenen i hjembyen. Det har litt å si. Det er riktig nok vanskelig å bli konger i egen by, men vi håper på godt oppmøte og god stemning, avslutter de.