PÅ 112. PLASS: Casper Ruud med bestenotering på verdensrankingen.
PÅ 112. PLASS: Casper Ruud med bestenotering på verdensrankingen. Foto: Johansen, Carina

Tennis-Ruud med byks på verdensrankingen

Ny bestenotering for Casper Ruud.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det norske tennistalentet Casper Ruud klatrer til 112. plass og bestenotering på mandagens ferske verdensranking i tennis

Ruud ble belønnet rikelig med poeng til tross for at han ikke klarte å kvalifisere seg til den nylig avsluttede Roland-Garros-turneringen. Da verdensrankingen ble oppdatert mandag klatret unggutten sju plasser til 112.-plass. Det er hans høyeste rangering noensinne. Han nærmer seg samtidig målet om topp 100.

Andy Murray er fortsatt verdensener i tennisverdenen, mens Rafael Nadal er ny toer etter å ha vunnet sin tiende tittel i Roland-Garros søndag. Hans finalemotstander Stan Wawrinka er nummer tre.

Etter å ha vært hjemme i Norge og samlet krefter på hjemmebane de to siste uken skal tenniskometen Casper Ruud ut i ny turnering allerede mandag.

Til Lyon
Ruud dro til franske Lyon i helgen for å forberede seg til challengerturneringen på grus, og i første runde mandag kveld er 18-åringen trukket mot italienske Lorenzo Giustino, som klatret åtte trinn til 167. plass i verden på den ferskeste rankingen. Det er også italienerens beste plassering i karrieren.

Ruud har dermed alle muligheter til å ta seg videre i den franske turneringen mot en svakere rangert motstander.

Etter turneringen i Lyon er planen til stortalentet å spille i franske Blois uken etter. Så blir det en treningsuke før to nye challengerturneringer i Tyskland i Marburg (3/7) og Braunschweig (10/7).

Dropper Wimbledon
Etter det skal han etter planen ut i kvalifisering til ATP-turneringer. Hovedturneringen i US Open i slutten av august er det neste store målet.

Ruud står fast ved planene om å droppe kvalifiseringen til storturneringen Wimbledon.

– Ja, var svaret fra pappa Christian Ruud på spørsmål fra NTB om sønnen fortsatt planla å droppe gressturneringen på ærverdige Wimbledon med start i begynnelsen av juli.

– Det er ikke på mitt favorittunderlag. Det kan være smart å spille andre turneringer, sa Casper Ruud for en tid tilbake.

(©NTB)