PÅ 112. PLASS: Casper Ruud med bestenotering på verdensrankingen. Foto: Johansen, Carina
PÅ 112. PLASS: Casper Ruud med bestenotering på verdensrankingen. Foto: Johansen, Carina

Tennis-Ruud med byks på verdensrankingen

Ny bestenotering for Casper Ruud.

Det norske tennistalentet Casper Ruud klatrer til 112. plass og bestenotering på mandagens ferske verdensranking i tennis

Ruud ble belønnet rikelig med poeng til tross for at han ikke klarte å kvalifisere seg til den nylig avsluttede Roland-Garros-turneringen. Da verdensrankingen ble oppdatert mandag klatret unggutten sju plasser til 112.-plass. Det er hans høyeste rangering noensinne. Han nærmer seg samtidig målet om topp 100.

Andy Murray er fortsatt verdensener i tennisverdenen, mens Rafael Nadal er ny toer etter å ha vunnet sin tiende tittel i Roland-Garros søndag. Hans finalemotstander Stan Wawrinka er nummer tre.

Etter å ha vært hjemme i Norge og samlet krefter på hjemmebane de to siste uken skal tenniskometen Casper Ruud ut i ny turnering allerede mandag.

Til Lyon
Ruud dro til franske Lyon i helgen for å forberede seg til challengerturneringen på grus, og i første runde mandag kveld er 18-åringen trukket mot italienske Lorenzo Giustino, som klatret åtte trinn til 167. plass i verden på den ferskeste rankingen. Det er også italienerens beste plassering i karrieren.

Ruud har dermed alle muligheter til å ta seg videre i den franske turneringen mot en svakere rangert motstander.

Etter turneringen i Lyon er planen til stortalentet å spille i franske Blois uken etter. Så blir det en treningsuke før to nye challengerturneringer i Tyskland i Marburg (3/7) og Braunschweig (10/7).

Dropper Wimbledon
Etter det skal han etter planen ut i kvalifisering til ATP-turneringer. Hovedturneringen i US Open i slutten av august er det neste store målet.

Ruud står fast ved planene om å droppe kvalifiseringen til storturneringen Wimbledon.

– Ja, var svaret fra pappa Christian Ruud på spørsmål fra NTB om sønnen fortsatt planla å droppe gressturneringen på ærverdige Wimbledon med start i begynnelsen av juli.

– Det er ikke på mitt favorittunderlag. Det kan være smart å spille andre turneringer, sa Casper Ruud for en tid tilbake.

(©NTB)