Udjus sønderknust etter grusom skade – motspiller brakk leggbeinet tvert av

Asker-keeper Kenneth Udjus fikk direkte rødt kort etter å ha kommet alt for sent inn i en taklingen. KFUM-spilleren Yassin Rfiffi brakk leggbeinet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oppgjøret mellom Asker og KFUM i PostNord-ligaen endte 3-3, men det var den tidligere Tippeliga-keeperen Kenneth Udjus' takling i sluttminuttene alle snakket om etter kampen.

Asker-keeper Kenneth Udjus fikk direkte rødt kort etter en voldsom takling på KFUMs Yassin Rfiffi.

NB: sterke bilder: Se skaden øverst (Video med tillatelse fra Amedia)

KFUM-spilleren ble fraktet til sykehus i ambulanse etter å ha fått behandling på banen. Yassin Rfiffi brakk to bein i leggen etter taklingen, opplyser KFUM.

– Så ille som det kan få blitt
Kenneth Udjus, som har en fortid i klubber som Brann, Sogndal, Lillestrøm og Tromsø, forteller til TV 2 Sporten at han er sønderknust etter å ha skadet motspilleren.

– Det er så ille som det kan få blitt. Det var vondt å se på. Jeg har ikke sett video av hendelsen, men det var et sjokk. Jeg er veldig, veldig lei meg nå, sier 33-åringen til TV 2 Sporten.

Keeperen mener at både han og motspilleren var maks uheldige i situasjonen.

– Jeg hadde selvfølgelig ingen vonde hensikter. Jeg har vært for sent ute i dueller på treninger og i kamper uttallige ganger, men det har aldri gått galt før. Han stod med foten i bakken og jeg gjorde alt galt med timingen, og da ble utfallet bare helt trist, sukker han.

– Pådro seg to brudd i leggbeinet
Daglig leder Thor-Erik Stenberg i KFUM opplyser at Yassin Rfiffi knakk leggbeinet.

– Det var en voldsom takling, jeg stod like i nærheten. Selvsagt var dette noe som gikk sterkt inn på oss. Men Kenneth Udjus hadde ingen intensjoner om å skade motspilleren. Han var maks uheldig, og dessverre har Yassin Rfiffi pådratt seg to brudd i leggbeinet og må opereres i løpet av kort tid, forteller Stenberg til TV 2 Sporten.

Han forteller at Asker-keeper Udjus var fullstendig knust etter å ha skadet KFUM-spilleren.

– Det var et uhell, og spilleren som ble skadet er ved godt mot. Udjus ba umiddelbart om unnskyldning og var svært lei seg etterpå, og det aksepterer vi. Dette er slike ting som kan skje i fotball, forteller Stenberg.

– Hvor lenge er Yassin Rfiffi ute av spill?

– Det vil ta tid. Ikke før om mange måneder. Men han er ung og han kommer tilbake. Vi får se mer av Yassin Rfiffi på fotballbanen i fremtiden, slår den daglige leder fast.

Asker-treneren: – Fryktelig å se på
Asker-trener Kevin Nicol forteller til Budstikka, som omtalte saken først, at hele klubben ønsker Rfiffi rask og god bedring.

– Kenneth mente ikke å skade spilleren. Han var uheldig. Vi ønsker uansett spilleren god bedring, for slike ting er alltid fryktelig å se. Det setter poengtapet i perspektiv. Jeg håper han kommer tilbake og får en god karriere. Kenneth er en spiller som aldri gjør sånt med vilje mot en annen spiller, sier Nicol til avisen.

Straffesparket KFUM fikk etter den fryktelige skaden ble forøvrig reddet av Askers reservekeeper Andreas Vedeler i sluttminuttene, slik at kampen endte 3-3.