NØD: Politiet vet ikke hvem som står bak nødmeldingen og har iverksatt etterforskning i området.  Foto: WA Police
NØD: Politiet vet ikke hvem som står bak nødmeldingen og har iverksatt etterforskning i området. Foto: WA Police

Fant mystisk SOS-signal i ødemarken – nå vet politiet den utrolige historien bak

Da de to vennene gikk i land, tok en krokodille et digert jafs av den oppblåsbare båten deres.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I forrige måned oppdaget en helikopterpilot et spesielt SOS-tegn ved Swift Bay i Kimberley-regionen i Australia, noe som fikk politiet til å iverksette en etterforskning.

SOS-tegnet ble funnet i et svært øde område, og var laget av steiner. Politiet fryktet at én eller flere personer kunne være savnet.

I et Facebook-innlegg ba de om hjelp til å lokalisere personen eller personene står bak signalet.

– Vi ber alle som kan kjenne til eller vite om en person som kan ha vært i fare, eller som kan ha laget tegnet – kontakt oss, oppfordret de.

Nå ser mysteriet ut til å være oppklart.

– Ganske fantastisk

Saken om SOS-tegnet ble nemlig omtalt av medier over store deler av verden. Dette førte til at Kalumburu-politiet ble kontaktet av en person som hadde sett den britiske allmennkringkasteren BBCs dekning av saken, og vedkommende mente å vite hvem som sto bak.

– Ytterligere undersøkelser fra Kalumburu-politiet bekreftet at skiltet ble laget av en mann i juni 2013, og hans historie er ganske fantastisk, skriver politiet på Facebook.

Var ikke alene

Ifølge politiet var mannen på seiltur sammen med en venn. Duoen ønsket å finne ferskvann og se på helleristninger, og de brukte derfor en oppblåsbar jolle for å komme seg i land ved Swift Bay.

De hadde akkurat bundet fast jolla til en stor stein da de fikk øye på en 3,5 meter lang krokodille som kom svømmende mot dem. Vennene hadde akkurat klart å komme seg opp på steinen da krokodillen tok et stort jafs av den oppblåsbare båten.

Det gikk hull på båten, og krokodillen viste ingen tegn til å forlate området. Seilerne så dermed ingen annen mulighet enn å klatre videre opp på steinene i området. Her ble de hele natten.

– Neste dag var krokodillen mellom dem og mannens yacht, som lå ankret opp rundt 600 meter ut bukta. De begynte å bygge en enkel steinhule og startet å prioritere: vann, ly, mat og hjelp, skriver politiet.

– En viktig påminnelse

Etter et par dager oppdaget de også en mindre krokodille, og begge krokodillene var mellom dem og seilyachten.

Duoen ble desperate, og gjorde det de kunne for å bli oppdaget.

De laget SOS-tegnet ved hjelp av noen hvite steiner, samt et stort kryss ved hjelp av årene fra jolla. De bandt også opp den ødelagte gummibåten.

Etter syv dager ble de oppdaget av en motorbåt. De to var nedkjølt og hadde mistet mye vekt.

– Dette er en viktig påminnelse til alle som reiser, seiler og utforsker de øde områdene i Australia om å alltid ha tilgang til en nødpeilesender eller satellitttelefon, skriver politiet.