BARN LEKER: Her på Ulven i Oslo rykket store politistyrker ut søndag. Men meldingen de rykket ut til, viste seg i realiteten å være ganske udramatisk.
BARN LEKER: Her på Ulven i Oslo rykket store politistyrker ut søndag. Men meldingen de rykket ut til, viste seg i realiteten å være ganske udramatisk. Foto: TV 2/Per Haugen

Spesialstyrker rykket ut til barnebursdag i Oslo

– De fikk en irettesettelse om at dette ikke var helt greit, sier politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Styrker fra politiets beredskapstropp rykket ut til Ulven i Oslo søndag ettermiddag, etter melding om en person som satt i busker med våpen.

– Vi fikk melding klokken 17.11, om en mulig observasjon om en person som satt i busker med våpen, sier operasjonsleder Line Scott til TV 2.

Skytekonkurranse

Men da politiet kom fram, viste det seg å være noe langt mer uskyldig som foregikk.

– Det var en skytekonkurranse i en barnebursdag, sier Scott.

Hun vet ikke hvor gamle barna var, men forklarer at de skjøt med lekevåpen, som var etterligninger av ekte skytevåpen.

– De fikk en liten irettesettelse om at dette ikke var helt greit. Det er ikke hensiktsmessig å gjøre dette, når det på avstand kan se ut som en farlig situasjon, sier Scott.

Politiets spesialstyrke

Beredskapstroppen er politiets spesialtrente innsatsstyrke som tar oppdrag rettet mot terror, sabotasje og gisselsituasjoner.

Operasjonslederen vil ikke oppgi nøyaktig hvor mange styrker politiet rykket ut med, men sier de tok meldingen svært alvorlig.

– Vi rykket ut med en god del biler, for denne meldingen var i utgangspunktet dramatisk, sier hun.