VANT SOM HAN VILLE: Rafael Nadal.
VANT SOM HAN VILLE: Rafael Nadal. Foto: Francois Xavier Marit

Nadal med sin tiende Roland Garros-triumf

Rafael Nadal er ustoppelig på grus og tok søndag sin tiende seier totalt i karrieren i den prestisjetunge Roland Garros-turneringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Game, set og match.

Rafael Nadal hadde absolutt ingen problemer med å slå sveitsiske Stan Wawrinka i søndagens finale i Roland Garros-turneringen.

Spanjolen brukte drøyt to timer på å slå konkurrenten 6-2, 6-3 og 6-1 og kunne i etterkant juble for sin tiende Roland Garros-triumf.

31-åringen er dermed den første i tennishistorien som vinner den samme Grand Slam-turneringen ti ganger. Totalt har Nadal 15 Grand Slam-titler i sin innholdsrike samling av trofeer.

– Jeg gjør mitt beste i alle turneringer jeg stiller opp i, men den følelsen jeg har når jeg spiller her er umulig å beskrive og kan ikke sammenlignes med noe annet, sa Nadal etter finaleseieren, ifølge BBC.

JUBLET MED TROFEET: Rafael Nadal etter sin tiende triumf.
JUBLET MED TROFEET: Rafael Nadal etter sin tiende triumf. Foto: Gabriel Bouys

– Nervene og adrenalinet jeg føler på denne banen er helt umulig å sammenligne med noen andre turneringer. Det vil alltid være min viktigste turnering i karrieren, slo han fast.

Stan Wawrinka hyllet vinneren etter nederlaget.

– Rafa, jeg hadde ingenting å stille opp med i dag. Du var for god. Nadal er et stort forbilde og det var en ære å spille mot deg. En stor gratulasjon til deg og hele ditt team, sa sveitseren.

Ekspert: – Helt utrolig!
Nadal hadde imidlertid ikke vunnet turneringen siden 2014.

– Det er et strålende comeback av Nadal etter at han har slitt med skader og dårlig form. Jeg tvilte faktisk før turneringen på om han hadde muligheten til en ny Grand Slam-seier. Men måten han vant på søndag – og tok sin tiende seier i turneringen totalt uten å tape en eneste kamp – er bare helt utrolig. Motstanderen visste ikke hva han skulle gjøre. Forskjellen mellom de to var som natt og dag, sa den tidligere Wimbledon-vinneren Pat Cash under BBC Radio 5 lives dekning av finalen.

Vant med familien på tribunen
På tribunen for å følge finalen var både Nadals mor, far, søster og kjæreste og ikke minst onkel Toni.

Seieren må være ekstra spesiell for onkelen Toni Nadal, som gir seg som trener ved sesongslutt etter å ha hjulpet Rafael Nadal til ti triumfer i prestisjeturneringen.

– Uten ham hadde jeg aldri ha vært i stand til å vinne ti troféer i turneringer, sa Nadal om onkelen i etterkant.

Onkel Toni skal fra og med neste år være leder for Rafael Nadals tennisakademi på Mallorca.

Etter seieren i Roland Garros-turneringen tok Nadal også til Twitter og skrev bare følgende: