DOPET? Roberto Carlos (t.v) beskyldes for doping i ny dokumentar.
DOPET? Roberto Carlos (t.v) beskyldes for doping i ny dokumentar. Foto: Marcelo Hernandez

Beskylder brasiliansk fotballegende for doping: – Det var jeg som gjorde Carlos' lår til det de er i dag

Den tyske TV-kanalen ARD hevder i en ny dokumentar at Brasils Roberto Carlos var dopet på prestasjonsfremmede stoffer under VM i 2002. Backlegenden slår kraftig tilbake mot påstandene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tidligere Real Madrid- og Brasil-legenden Roberto Carlos kan være involvert i en dopingskandale, hevder den tyske TV-kanalen ARD.

Det er den anerkjente tyske journalisten Hajo Seppelt, som tidligere har avslørt omfattende dopingmisbruk i Russland, som kommer med påstandene i en dokumentar på TV-kanalen ARD.

Seppelt har sammen med en gruppe gravejournalister undersøkt doping i brasiliansk idrett.

– Jeg har æren for Roberto Carlos' lår
I dokumentaren «Doping Top Secret: Brazils dirty game» kommer det frem at legen Julio Cesar Alves har dopet idrettsøtuvere med prestasjonsfremmende midler i over et tiår.

VANT LIGAEN: Roberto Carlos, som her får en klem av Zinedine Zidane, vant ligaen fire ganger med Real Madrid.
VANT LIGAEN: Roberto Carlos, som her får en klem av Zinedine Zidane, vant ligaen fire ganger med Real Madrid. Foto: Philippe Desmazes

Det er i forbindelse med legen Julio Cesar Alves at backlegenden Roberto Carlos’ navn dukker opp.

Ifølge ARD skal venstrebacklegenden med den fryktede skuddfoten ha besøkt Dr. Alves i juli 2002 – bare noen uker før VM i Japan og Korea.

Dr. Alves røper på skjult kamera at han behandlet Roberto Carlos i lang tid.

– Jeg behandlet Roberto Carlos. Landslagsspilleren. Han kom til meg i en tidlig alder – bare 15 år gammel. Da var han en liten gutt. Jeg utviklet hans lår. Det var jeg som gjorde Carlos' lår til hva de er i dag, blir Julio Cesar Alves sitert på i dokumentaren, ifølge Daily Mail.

Brasil vant som kjent VM i 2002 med Roberto Carlos som en sentral brikke på laget.

Truer med advokater
I en offisiell pressemelding avviser Roberto Carlos alle påstander om at han var dopet både under VM eller på andre tidspunkt i løpet av sin fantastiske fotballkarriere.

På sosiale medier bekrefter Roberto Carlos at han vurderer søksmål mot den tyske TV-kanalen.

– Jeg avviser på det sterkeste de uansvarlige beskyldningene fra ARD, og bekrefter at jeg aldri har brukt noen ulovlige stoffer i et forsøk på å skaffe et overtak på mine konkurrenter. De nevner navnet på en lege som jeg aldri har truffet en eneste gang i mitt liv. Derfor har jeg bedt mine advokater om å ta hånd om disse falske beskyldningene, skriver Roberto Carlos i en lengre oppdatering på Facebook.

Journalisten Seppelt og hans team med gravereportere fra ARD har forsøkt ved flere anledninger å få tilsvar fra Roberto Carlos til påstandene i dokumentaren, blant annet etter at 44-åringen var gjest under Mesterliga-finalen mellom Real Madrid og Juventus i Cardiff forrige helg.

Flere får rettet mistanker mot seg
Det er imidlertid ikke vare Roberto Carlos som får rettet mistanker mot seg fra ARD. I dokumentaren hevder samtidig sprinteren Eliane Pereira at hun mottok EPO fra Alves helt siden hun var 17 år gammel.

Legen hevder samtidig at han har gitt ulovlige midler til idrettsutøvere fra flere idrettsgrener, blant annet sykling, fra land som Spania, Belgia og Tyskland i løpet av sin karriere. Alves påstår også at han har gitt EPO til fotballstjerner i hele verden, inkludert flere fra Europa.

Roberto Carlos vant VM med Brasil i 2002 og ligaen med Real Madrid fire ganger i løpet av sin karriere. Han spilte også for klubber som Inter, Fenerbahçe og Anzhi Makhachkala.

Carlos la opp som fotballspiller i 2016 etter å ha avsluttet karrieren som spillende trener for indiske Delhi Dynamos. Der var han trener for blant annet nordmannen John Arne Riise.

Hajo Seppelts siste dokumentar heter «Doping Top Secret: Brazils dirty game» og vises altså på den tyske TV-kanalen ARD.