MENTE BAYERN LÅ BAK: Arséne Wenger mente i januar at Bayern München stod bak Serge Gnabrys overgang til Werder Bremen. Nå har stortalentet signert for Bayern.
MENTE BAYERN LÅ BAK: Arséne Wenger mente i januar at Bayern München stod bak Serge Gnabrys overgang til Werder Bremen. Nå har stortalentet signert for Bayern. Foto: NTB scanpix

Hadde wenger rett?

Hintet om konspirasjon – nå er billigsalg-overgangen et faktum

Tidligere Arsenal-spiller Serge Gnabry er klar for Bayern München.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tidligere Arsenal-spilleren Serge Gnabry (21) er klar for Bayern München, det melder den tyske giganten på sine nettsider. Ifølge Bild betaler Bayern bare 76 millioner kroner, noe som selvsagt er en ekstremt lav pris for en ung tysk landslagsspiller.

Stortalentet kommer til Allianz Arena fra Werder Bremen, og vil signere en treårskontrakt med Bayern.

Konspirasjonsteorien? At Gnabry-overgangen til Bayern var planlagt allerede da han signerte for Werder Bremen for ett år siden, og at Bayern lot Bundesliga-rivalen kjøpe ham for selv å kunne sikre seg stortalentet for en billigere penge.

Søndag er det glede i Bayern-leiren etter å ha sikret 21-åringen.

– Vi er veldig fornøyd med at Serge Gnabry, nok en ung tysk landslagsspiller, kommer til FC Bayern. Serge har utviklet seg mye i Bremen, sier Bayern-styreleder Karl-Heinz Rummenigge.

– Det er en stor ære å bli en del av FC Bayern. Det kommer til å bli en spennende tid, som jeg ser veldig frem til, sier Gnabry selv.

Wenger ville forlenge
I den nylig avsluttede sesongen scoret den offensive midtbanespilleren elleve mål på 27 ligakamper for Werder Bremen. Han ble også toppscorer i OL-turneringen i Rio, der Tyskland tok sølv. I november debuterte han på det tyske landslaget, og scoret like godt hat trick – vel og merke mot San Marino.

– Jeg ønsker å beholde Serge Gnabry og forlenge kontrakten hans, sa Arsène Wenger i midten av august 2016.

Likevel ble han solgt til Werder Bremen for rundt 50 millioner kroner den 31. august. Kontrakten til det tyske stortalentet gikk ut sommeren 2017, og han ønsket seg vekk fra London-klubben.

– Jeg har kommet til Bremen for å få spilletid, utvikle meg videre og hjelpe laget, sa Gnabry da overgangen var et faktum.

– Bayern stod bak
Etter Gnabry-storspill for Werder Bremen og etter uttalelser fra spilleren selv om at en Arsenal-retur kunne være mulig i fremtiden, hintet imidlertid Wenger til at det lå en aldri så liten konspirasjon bak Gnabrys overgang til Rune Bratseths gamle klubb.

– Vi har definitivt solgt Gnabry til Bremen. På den tiden så det ut som Bayern stod bak det, men for øyeblikket resignerer vi ham ikke, sa Wenger i januar ifølge Express.

Etter at Werder hadde sikret seg Gnabry ble det spekulert i at Bayern lå bak overgangen. Det ble spekulert i at Bayern hadde betalt overgangssummen, noen klubbene selv benektet. Kicker skrev også at Bayern ville ha mulighet til å sikre seg Gnabry etter ett år, noe som nå har skjedd.

Utkjøpsklausul
Raphael Honigstein i ESPN FC mente det var en vinn-vinn-situasjon for begge klubber.

– Bremen har fått litt hjelp av Bayern. Hadde Bayern kommet med en forespørsel om Gnabry, ville de blitt bedt om å betale en mye høyere pris. Om Bremen spør, kan de si at de ikke har råd til å betale mer enn 50 millioner kroner. Det er ikke noen avtale med Bayern, men om de vil kan de signere ham, sa Honigstein.

Og alt tyder på at Bayern har posisjonert seg godt. Ifølge Bild betaler de altså nå bare 76 millioner kroner for den tyske landslagsspilleren, fordi de har aktivert en utkjøpsklausul.

Men om Werder Bremen var en del av «konspirasjonen», så er de ikke fornøyd med at Gnabry nå har forlatt klubben.

– Jeg håpet at han hadde sett for seg et lenger opphold i Bremen, og samtalene vi hadde tydet på at det var et alternativ, sier styreleder Klaus Filbry ifølge ESPN FC.

Han innrømmer at klubben ikke tjener noe særlig på overgangen.

– Vi fikk ham for en viss sum for et år siden, og nå selger vi ham igjen for en viss sum. Med den lønnen han har hatt i mellomtiden, kommer det nesten ut med en nullsum for oss. Dermed åpner det ikke for noe nytt handlingsrom, sier Filbry.

Bayern kan derimot gni seg i hendene.