PÅ LANDSLAGET: Den 22 år gamle midtstopperen (t.h.) kan få sin A-lagsdebut med flagget på brystet mot Sverige tirsdag. Her sammen med de andre under fotballandslagets trening på Bislett stadion søndag.
PÅ LANDSLAGET: Den 22 år gamle midtstopperen (t.h.) kan få sin A-lagsdebut med flagget på brystet mot Sverige tirsdag. Her sammen med de andre under fotballandslagets trening på Bislett stadion søndag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix.

Sigurd Rosted hentes inn som Reginiussen-erstatter

Sarpsborg 08-spiller Sigurd Rosted (22) kommer inn for en skadet Tore Reginiussen (31), mens landslagskapteinen er ute mot Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges landslagsherrer gikk skuffet av banen etter en god andre omgang mot Tsjekkia lørdag.

Gjestene tok ledelsen, men Norge slo tilbake fra straffemerket og utlignet til 1-1 ved Alexander Søderlund etter sidebytte.

Rosenborgs midtstopperbauta Tore Reginiussen (31) måtte ned for telling da han på uheldig vis traff bakhodet til lagkamerat Sander Berge i første omgang.

Stopperen pådro seg et kutt over øyet, men etter å ha fått behandling av det medisinske apparatet ble han værende på banen.

Men i det 33. minutt måtte altaværingen kaste håndkleet og forlate banen. Braunschweiger TS Eintracht 1895-spilleren Gustav Valsvik tok stopperens plass i 1-1-oppgjøret.

Kapteinen ute
Landslagssjef Lars Lagerbäck henter nå inn Sarpsborgs Sigurd Rosted som Reginiussen-erstatter.

Det er første gang 22-åringen er med i en A-landslagstropp.

Etter søndagens trening bekreftet Lagerbäck at kaptein Stefan Johansen, som spilte hele kampen mot Tsjekkia lørdag, heller ikke er med i troppen til kampen mot Sverige grunnet tøff kampbelastning.

Stabæks landslagsspiss Ohi Omoijuanfo forlot søndag landslagets trening på Bislett med en kneskade.

23-åringen var i det som så ut som en uskyldig duell med keeper Ørjan Nyland tidlig i treningen. Men noe må ha skjedd med Eliteseriens toppscorer, for han var ikke i stand til å fortsette treningen, og humpet av banen sammen med landslagets medisinske personell.

Ohi ble liggende nede etter en kollisjon med Ørjan Nyland.
Ohi ble liggende nede etter en kollisjon med Ørjan Nyland. Foto: Nesvold, Jon Olav

Ifølge Lagerbäck dreier det seg om en lårhøne, og det skal ikke være noe fare for at Stabæks måljeger går glipp av den kommende kampen.

Kan debutere mot Sverige
TV 2s fotballekspert, Jepser Mathisen, mener det er fullt fortjent at Rosted nå hentes inn.

– Jeg håper han får sin landslagsdebut mot Sverige tirsdag. Han har vært god for Sarpsborg hele sesongen og er en stoppertype jeg har stor sansen for. I tillegg til at han har vært solid defensivt har han noen veldig spennende ferdigheter offensivt, og han må ha vært veldig nære ved å bli tatt ut i den opprinnelige troppen. Jeg ser på ham som en uvanlig elegant midtstopper, sier Mathisen.

– Han er rolig og trygg med god ballkontroll. Han er ingen kløne, og han er bare 22 år. Bra høyde og fart også. Har noen utfordringer én mot én defensivt, hvor Reginiussen definitivt er bedre. Men som stopper skal ikke Rosted akkurat nå være noe dårligere alternativ enn Even Hovland og Gustav Valsvik i mine øyne. Og så er han jo målfarlig! forteller den tidligere Start-stopperen.

Landslagssjefen kan ikke love unggutten spilletid tirsdag.

– Han har gjort det bra i Eliteserien, det er jo derfor han er her. Hvis han spiller så regner jeg med at han skal gjøre det bra, slik han har gjort det i Sarpsborg, sier Lagerbäck.

– Fungerte bra
Mathisen mener stopperkonstellasjonen blir noe av det viktigste for landslagssjefen å finne ut av.

– At Reginiussen må ut av troppen er selvfølgelig kjedelig for både han og Norge, men han fikk seg en skikkelig smell i hodet, og da tas det selvfølgelig ingen sjanser. Det var gledelig å se at gårsdagens stopperpar fungerte mye bedre enn det som fikk prøve seg i Belfast, og det blir noe av det viktigste for Lagerbäck å finne frem til det stopperparet som vil fungere best sammen.

Rosted har vært selvskreven i Sarpsborg-forsvaret denne sesongen, og har scoret tre mål fra sin forsvarsposisjon. Etter tolv serierunder ligger laget bare ett poeng bak serieleder Rosenborg.

Privatlandskampen mot Sverige spilles på Ullevaal Stadion tirsdag.