Spillerbørs: Han var Norges beste spiller

Slik vurderte TV 2-ekspert Jesper Mathisen de norske spillernes innsats mot Tsjekkia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge og Tsjekkia spilte 1-1 på Ullevaal i lørdagens VM-kvalifiseringskamp.

Se høydepunkter fra kampen i Sportsnyhetene øverst!

Slik vurderer TV 2-ekspert Jesper Mathisen innsatsen til Norges spillere:

6 – Rune Jarstein

– Trygg og god i alt han gjør. Viser hvorfor han er den spilleren hos Norge i kveld som har levert på det høyeste nivået det siste året. To fantastiske redninger etter halvtimen da Tsjekkia kommer til sine to første store sjanser. Sjanseløs på målet.

4 – Haitam Aleesami

– Mindre synlig enn han pleier å være og mindre involvert offensivt enn jeg trodde han skulle være hjemme mot Tsjekkia. Blir ikke satt på de store prøvene defensivt, selv om innlegget før 1-1 kommer fra hans side etter et kjapt frispark.

5 – Tore Reginiussen

– Spiller med stor selvtillit. Bryter foran, vinner dueller og er den som styrer backrekka. Får seg en smell i duell med Sander Berge etter kvarteret, og må byttes med Valsvik etter 32 minutt. Solid og god så lenge han spilte.

5 – Håvard Nordtveit

– Startet som sentral midtbane i Belfast uten at det var det helt store, men jeg synes han klarer seg bedre som stopper i kveld. Rydder opp for sine makkere flere ganger, er tøff og kontant i duellspillet i tillegg til at han tør å gjøre ting offensivt. Vil også være viktig for Lagerbäck og Norge med sine lange innkast, men de ble det ikke veldig mange av i dag.

5 – Jonas Svensson

– Må ta 0-1 på sin kappe. Glemmer at han har en motspiller å ta seg av, har kun fokus på ball og da smeller det på dette nivået. Forferdelig forsvarsspill! Utenom baklengsmålet leverer han en meget solid kamp, og er som alltid meget aktiv offensivt.

5 – Moi

– Har levert strålende for Basel denne sesongen men for Norge har han ikke vært på det samme nivået. Er mer aktiv og involvert enn Berget på motsatt kant, og i 2.omgang synes jeg han hever seg flere hakk når Norge er gode. Kunne ha reddet fetteren sin, Tarik, hvis han hadde satt sin store sjanse i mål like etter at Tarik nektet å spille Søderlund.

6 – Sander Berge

– Får sin første start for Norge sentralt på midtbanen og viser hvor god han kommer til å bli. Til tider er han rett og slett briljant. Han spiller fotball med en selvtillit, ro og selvfølgelighet som få andre. Det ser lett ut når Sander Berge spiller fotball, og i tillegg legger både han og Johansen ned enormt antall meter sentralt på midtbanen. Spiller sentral midtbane som ingen nordmann har gjort internasjonalt på mange mange år. Går ned og henter ball, passerer spillere og ledd med ball, har ro, trygg i pasningsspill - samtidig som han bruker fysikk og vinner dueller.

4 – Stefan Johansen

– Veldig svak 1.omgang fra kapteinen. Upresis og mangler tempo både med og uten ball. Spørsmålet er jo om Norge har gode nok spillere til å spille med to spillere sentralt på midtbanen, for vi blir til tider veldig lett spilt gjennom sentralt i banen. I Fulham har han en mer offensiv rolle, og han hadde nok også passet bedre i en ”treer” på den sentrale midtbanen som en av de to spillerne som kunne spilt foran Sander Berge. Johansen hever seg i likhet med resten av laget i 2.omgang, og ingen kan ta han på antall meter han løper. Det er mange!

3 – Jo Inge Berget

– Mister ball ved et par anledninger tidlig i kampen, og kommer aldri helt inn i kampen. Jeg synes det var rart at ikke Møller Dæhli fikk sjansen på venstrekant fra start, for jeg har ikke blitt imponert over det Berget har vist med flagget på brystet de siste kampene. Har en fin sjanse like før han blir byttet ut etter 60 minutt.

6 – Alexander Søderlund

– God i oppspillsfasen og flink til å ta initiativ slik at Norge kan være så direkte som de skal være. Lagerbäck vil ha spisser som løper og kjemper på alt, og det fikk han i Søderlund og Tarik. Får Norges største sjanse i 1.omgang etter 40 minutt, men avslutningen med sin dårligste fot blir for svak. Straffesparket tar han med sin beste fot, og da viser han hvilket fantastisk tilslag han har når han først treffer.

6 – Tarik Elyounoussi

– Valgt som Søderlunds makker og er veldig bevelig og skapende i åpningen av kampen. Godt skuddforsøk etter 4 minutt. Er over hele banen og gjør en enorm jobb når Norge ikke har ballen. Strålende fremspill til Søderlund etter 40 minutt, og måten han skaffer straffesparket på er briljant! MEN hvorfor i alle dager spilte han ikke Søderlund når de to hadde en hel banehalvdel for seg selv. Kraftig poengtrekk på børsen, og som mannen med flest landskamper for Norge skrev til meg like etter: ”Hva f*** gjør Tarik der???”. Til og med Davy Wathne hadde spilt Jan-Erik Aalbu i den situasjonen! Søderlund tilgir deg ikke i kveld, det gjør ikke jeg heller, men du skal få prisen for Norges beste!

3 – Gustav Valsvik

– Kommer inn for Reginiussen etter halvtimen. Åpner med to stygge feilpasninger og så ikke komfortabel ut på stopperplass. Har fysikk og hodestyrke som Lagerbäck liker, men det blir trøbbel når han blir utfordret langs bakken. I tillegg er han mye mer upresis enn de to stopperne som startet kampen.

Mats Møller Dæhli

– Skjer ting med en gang han kommer inn, men ikke like dominerende som han har vært i sine siste innhopp. Jeg mener han burde få startet kampen etter det han har vist den siste tiden, og mot Sverige tror jeg vi får se han fra start!

Bjørn Maars

– Får sin debut og har en eventyrlig sjanse til å avgjøre kampen like før slutt. Dessverre treffer han ikke godt nok på headingen og det ble bare nesten!