Tarik får kjeft: – Der var du verdens største egoist!

Norge slo tilbake mot Tsjekkia, men en egoistisk Tarik Elyounoussi hindret Norge i å ta alle tre poengene i lørdagens landskamp.

Norge – Tsjekkia 1-1:

Tsjekkia tok ledelsen, men Norge slo tilbake fra straffemerket og utlignet til 1-1 ved Alexander Søderlund.

Like etter Norges 1-1-scoring kom både Tarik Elyounoussi og Alexander Søderlund alene med Tsjekkias keeper.

Se Tarik-bommen alle snakker om og øvrige høydepunkter fra kampen i Sportsnyhetene øverst!

Men en egoistisk Tarik Elyounoussi valgte å avslutte selv fremfor å gi ballen til Søderlund som hadde åpent mål, og skjøt rett på keeper.

– Jeg burde sentret, absolutt. Det er ingen tvil om det. Jeg hadde litt for god tid til å tenke, og burde ha sentret, sa Tarik Elyounoussi til TV 2 etter kampslutt.

– Det er vanskelig å sette ord på det. Hadde jeg kommet i samme situasjon igjen så hadde jeg sentret. Jeg tenkte først å gå alene og sette ballen i mål. Men så fikk jeg øye på Søderlund og fikk liksom ikke tenkt. Det er for dårlig, det er ingen tvil om det, sukket han.

Spissmakker Alexander Søderlund innrømmer at han både var skuffet og forbannet over den gedigne misbrukte sjansen.

– Jeg tenkte at her måtte han sentre. Men det er sånn som skjer, og resten tar vi på kammerset. Det er veldig spesielt, men gjort er gjort. Når det er to alene med keeper så sentrer du, det vet alle. Kanskje han ikke så meg? Tarik gjorde uansett en kjempekamp. Vi jobbet godt sammen. Det var kjekt å spille landskamp igjen, sa han til TV 2 Sporten, og la til:

– Vi skulle gjerne hatt tre poeng. Det var viktig for stemningen på tribunen og innad i laget. Men det var godt å få et mål. Endelig. Jeg visste ikke hvordan jeg skulle feire en gang, så lenge siden er det siden jeg scoret sist, gliste han.

Oppgjøret på Ullevaal 1-1. TV 2-ekspert Jesper Mathisen slaktet Elyounoussi for valget om å avslutte selv alene med keeper.

– Tarik som er verdens snilleste fyr. Der var du verdens største egoistisk, sa TV 2-ekspert Jesper Mathisen til TV 2 Sporten rett etter kampslutt.

– Hvorfor i alle dager spilte han ikke Søderlund når de to hadde en hel banehalvdel for seg selv. Kraftig poengtrekk på børsen, og som mannen med flest landskamper for Norge skrev til meg like etter: «Hva f*** gjør Tarik der???». Til og med Davy Wathne hadde spilt Jan-Erik Aalbu i den situasjonen! Søderlund tilgir deg ikke i kveld, det gjør ikke jeg heller, men du skal få prisen for Norges beste, mente Mathisen i sin vurdering av innsatsen til de norske spillerne.

Lagerbäck: – Man blir skuffet
Norges landslagssjef Lars Lagerbäck sa følgende om situasjonen etter kampen:

– Slike sjanser kan man ikke bomme på om man vil vinne fotballkamper. Det er dessverre slik som skjer, men der skal man selvsagt score. Man blir skuffet når man ser de er helt uten press fra motstanderne. Da er man nesten sikker på scoring, men vi gjør alle feil, sa Lagerbäck til TV Norge.

Bjørn Maars Johnsen kom inn for målscorer Søderlund i det 71. minutt og fikk dermed sin landslagsdebut for Norge.

Med fem sekunder igjen av kampen fikk han muligheten til å score vinnermålet.

Men headingen gikk rett på keeper og han maktet ikke å sikre seg en drømmedebut ved å bli matchvinner for Norge.

– Jeg er stolt. Jeg er stolt over å vise min far og familie at vi er sterke nordmenn. Forhåpentligvis kan jeg vise meg mer frem på landslaget og mer av mine kvaliteter. Dette er bare starten, sa Maars Johnsen til TV 2 Sporten etter kampslutt.

– Da jeg kom inn følte jeg at vi kom til å vinne kampen. Mats kom inn og gjorde sine saker bra. Det ble en annen dynamikk. Det var veldig spennende å spille med Mats, og jeg følte at jeg kunne blitt matchvinner mot slutten. Sjansen kom, men jeg scoret ikke, oppsummerte norsk-amerikaneren.

Frisk åpning
Norge åpnet friskt og aggressivt mot Tsjekkia.

Etter bare fire minutters spill dundret Tarik Elyounoussi et langskudd like utenfor.

Norge skapte flere gode angrep og hadde Tsjekkia i kne de første 20 minuttene.

Tore Reginiussen måtte imidlertid ned for telling for Norge da han på uheldig vis traff bakhodet til lagkamerat Sander Berge.

Reginiussen ut med skade
Stopperen pådro seg et kutt over øyet, men etter å ha fått behandling av det medisinske apparatet ble han værende på banen for Norge.

I det 33. minutt måtte imidlertid Reginiussen kaste håndkleet og forlate banen. Braunschweiger TS Eintracht 1895-spilleren Gustav Valsvik tok stopperens plass i forsvaret.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen var imponert over det Norge viste de første 30 minuttene på Ullevaal.

– I Belfast sto de norske spillerne med lua i hånda de første minuttene, men på Ullevaal var det en helt annen tenning og en mye bedre åpning på kampen. Nervøsitet, passivitet og høye skuldre så ut til å være byttet ut med den «attityden» Lagerbäck vil se fra sine spillere, poengterte Jesper Mathisen.

– Fullt fortjent
Etter at kampuret hadde passert 30 minutter fikk Tsjekkia en god mulig til å ta ledelsen. Nummer ni, Borek Dockal, fikk avsluttet i god posisjon, men Rune Jarstein foretok seg et tigersprang og fikk slått til corner.

I det 35. minutt fikk Tsjekkia ballen i mål etter tafatt norsk forsvarspill. Venstrebacken Theodor Gebre Selassie dukket opp på bakerste stolpe etter et innlegg i feltet, og satte ballen effektivt opp i nettaket og sendte Tsjekkia opp i en 1-0-ledelse.

– Etter en positiv åpning på kampen er det Tsjekkia som fullt fortjent går opp i ledelsen på sin tredje store sjanse. Forferdelig forsvarsspill av Svensson. «Ball watching» og da smeller det på dette nivået, mente TV 2-ekspert Jesper Mathisen etter at Tsjekkia tok ledelsen.

Fem minutter før pause kunne Alexander Søderlund utlignet for Norge. Etter en vakker kontring kom han alene med Tsjekkias keeper, men St. Etienne-proffen skjøt rett på keeper. Dermed måtte Lagerbäcks menn finne seg i å ligge under 0-1 ved pause.

Scoret fra straffemerket
Etter pause måtte Norge enda mer fremover på banen for å jakte utligningsmålet.

Men bare fem minutter ut i omgangen var Tsjekkia nære 2-0-ledelse da Tomas Soucek traff tverliggeren og over.

I det 55. minutt ble Tarik Elyounoussi felt innenfor Tsjekkias 16-meter.

Dommer André Marriner pekte på straffemerket. TV-bildene viste at det var en helt riktig avgjørelse.

Alexander Søderlund gikk for kraft fra ellevemetersmerket, og dundret ballen i nettaket.

Det Søderlunds andre mål for landslaget i spissens landskamp nummer 28.

Egoistisk av Tarik
Tre minutter senere misbrukte Tarik Elyounoussi alle sjansers mor. Han snappet ballen og kom alene med keeper sammen med Alexander Søderlund. Men Tarik Elyounoussi valgte å avslutte selv fremfor å slå ballen til Søderlund foran blankt mål, og ballen gikk rett på keeper.

– Der satte han seg selv foran laget, mente TV Norge-ekspert Kjetil Rekdal.

Etter én times spill foretok Lagerbäck seg sitt første bytte for dagen. Mats Møller Dæhli kom inn for Jo Inge Berget.

Ti minutter senere måtte målscorer Alexander Søderlund forlate banen. Han pådro seg en smell i kneet, og maktet ikke å fullføre kampen.

Bjørn Maars Johnsen kom inn for Søderlund og fikk dermed sin landslagsdebut for Norge.

De siste 20 minuttene styrte Norge kampen fullstendig og det var bare uflaks at rødtrøyene ikke tok ledelsen. For Tsjekkia så virkelig kjørt ut.

I sluttminuttene pådro flere spillere seg krampe, og oppgjøret endte 1-1.

Sander Berge fikk debuten fra start
Lars Lagerbäck måtte som kjent klare seg uten Joshua King, som har hatt en glimrende sesong i Bournemouth.

Alexander Søderlund startet på topp sammen med Tarik Elyounoussi, mens Jo Inge Berget og Mohamed Elyounoussi ble plassert på kantene.

Sander Berge fikk sjansen fra start sentralt på midtbanen sammen med kaptein Stefan Johansen, mens Lagerbäck valgte Jonas Svensson, Tore Reginiussen, Håvard Nordtveit og Haitam Aleesami i forsvaret.

Slik startet lagene:

Norge: Rune Almenning Jarstein – Jonas Svensson, Håvard Nordtveit, Tore Reginiussen, Haitam Aleesami – Mohamed Elyounoussi, Stefan Johansen, Sander Berge, Jo Inge Berget – Tarik Elyounoussi, Alexander Søderlund

Tsjekkia: Tomas Vaclik – Pavel Kaderabek, Tomas Sivok, Jakub Brabec, Theodor Gebre Selassie – Vladimir Darida, Tomas Soucek, Ladislav Krejci, Borek Dockal – Jaromir Zmrhal, Michael Krmencik

Dommer: André Marriner, England