Dolberg sikret Danmark-seier med sitt første landslagsmål

Danmark med 3-1-seier borte mot Kasakhstan.

Stortalentet Kasper Dolberg scoret sitt første landslagsmål da Danmark vant 3–1 mot Kasakhstan i VM-kvalifiseringen lørdag.

Ajax-spissen fikk en enkel jobb med å sette inn den siste scoringen i 3-1-seieren etter 81 minutter da han fikk ballen på tre meters hold etter et innlegg.

– Det er et mål jeg vil huske. Forhåpentligvis er målet det første av mange mål på landslaget for min del, sa Dolberg til nyhetsbyrået Ritzau etter kampen.

– Da jeg scoret i min debut for Ajax, var det det største, og nå har jeg scoret på landslaget. Det vil jeg huske, la han til.

Kun fire minutter tidligere skapte Islambek Kuat fornyet spenning for hjemmelaget Kasakhstan med sin 2-1-scoring, men 19 år gamle Dolberg svarte raskt.

– Vi skal spille bedre, men vi vant, og det er det viktigste, sa Dolberg.

Nicolai Jørgensen ga danskene ledelsen etter 27 minutter, og Danmark fikk en enklere jobb med å sikre tre poeng da hjemmelagets Bauyrzhan Islamkhan fikk direkte rødt kort like før pause.

Tottenham-stjernen Christian Eriksen, som har vært i Barcelonas søkelys etter endt Premier League-sesong, scoret 2-0-målet fra straffemerket i starten av andre omgang.

Åge Hareides menn klatrer til annenplass i gruppe E med ti poeng på seks kamper. Tre poeng skiller opp til Polen, som møter Romania senere lørdag.

Montenegro, som ligger på plassen bak Danmark, kan utligne poengsummen med seier mot Armenia lørdag.

(©NTB)