Vanvittig sluttdrama mellom Skottland og England: – Helt sprøtt

I sin første kamp som kaptein reddet Harry Kane ett poeng for England etter noen vanvittige sluttminutter av oppgjøret mot Skottland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skottland – England 2-2 (0-0):

På overtid av overtiden dukket Harry Kane opp og sørget for at England fikk med seg 2-2 mot Skottland på Hampden Park i Glasgow.

Se alle scoringene i Sportsnyhetene øverst!

Englands nybakte kaptein beskriver VM-kvalifiseringskampen som «helt vanvittig».

– Slik som kampen ble mot slutten er vi fornøyd med uavgjort. Det var en helt sprø avslutning på kampen, men slik er internasjonal fotball blitt idag. Å ligge under 1-2 etter to helt vanvittige frispark fra Griffiths var nesten ikke til å tro. Men vi viste karakter og kom tilbake og fikk et poeng. Dette sørger for at vi fremdeles topper tabellen, og det er det som gjelder, sa Englands redningsmann Harry Kane til Sky Sports etter de vanvittige sluttminuttene av oppgjøret mot Skottland.

– Advarte dere på forhånd
Alex Oxlade-Chamberlain kom inn for Marcus Rashford, og etter bare fem minutter på banen sendte Arsenal-spilleren England i ledelsen mot Skottland.

Men fire minutter før slutt scoret Leigh Griffiths på et vakkert frispark da han skrudde vakkert inn 1-1 fra rundt 16 meter.

Like etter fikk Skottland frispark utenfor 16-meteren igjen, og på like vakkert vis skrudde samme Griffiths inn 2-1-scoringen for Skottland.

– Jeg vet det høres rart ut, men jeg er ikke overrasket over at han scoret på frispark. Jeg advarte dere mot at Griffiths hadde en fantastisk frisparkfot på forhånd, sa BBC-ekspert Pat Nevin.

Men kampen var langt fra slutt. På overtid dukket Harry Kane opp i feltet, og i sin første kamp som kaptein for England fikk han en tå på ballen og dunket inn 2-2-scoringen.

Dermed ende kampen 2-2 etter tre scoringer i løpet av kampens tre siste minutt. England topper fremdeles gruppe F med 14 poeng. Slovenia på andreplass har elleve poeng etter seks spilte kamper.

Sky Sports-ekspert Gary Neville slaktet Skottlands keeper Craig Gordon etter Englands første scoring.

– Keeperen til Skottland gjorde det svært, svært dårlig der. Han rotet det skikkelig til for seg der, sa Sky Sports-ekspert Gary Neville om Craig Gordons keeperspill.

Slet med tempoet i varmen
England hadde overtaket de første 45 minuttene og skapte flere gode mulighet.

Blant annet skjøt Harry Kane over i god posisjon etter en halvtimes spill.

Men England slet med effektiviteten og måtte ta til takke med 0-0 til pause.

– Det var en omgang preget av lavt tempo. Det var veldig varmt, og det sørget nok for at tempoet i kampen ikke ble så høyt som ønsket, sa den tidligere engelske landslagsspilleren i BBC-studio.

Traff stolpen
Etter pause fikk England mer fart i angrepsspillet.

Jake Livermore fikk muligheten i feltet seks minutter ut i omgangen, men avslutningen traff stolpen.

20 minutter før slutt fikk England scoringen de hadde ventet på.

Alex Oxlade-Chamberlain, som kom inn for Marcus Rashford, hadde bare vært på banen i fem minutter da han dundret England i ledelsen 1-0.

Ballen gikk via Skottland-keeper Craig Gordon, og keeperen burde nok ha avverget. TV-bildene viste at fulltrefferen kom etter en gedigen keepertabbe.

– Dersom keeperen hadde holdt seg oppe, hadde han reddet den, mente BBC-ekspert Pat Nevin.

Men fire minutter før slo Skottland tilbake.

Leigh Griffiths skrudde vakkert ballen i hjørnet etter at Skottland fikk frispark utenfor 16-meteren. To minutter før slutt fikk Skottland frispark fra enda lengre hold.

Samme Griffiths tok igjen frisparket, og skrudde ballen like vakkert i lengste hjørnet.

Men på overtid dukket altså Harry Kane opp og scoret 2-2-målet for England.

Fem endringer
England gjorde fem endringer etter seieren mot Litauen i den forrige VM-kvalifiseringskampen.

West Broms Jake Livermore startet på midtbanen, mens Marcus Rashford og Harry Kane fikk tillit fra start på topp.

Chris Smalling og Gary Cahill startet som stoppere for Gareth Southgates menn.

Slik startet lagene:

Skottland: Gordon – Tierney, Berra, Mulgrew – Robertson, Brown, Morrison, Forrest, Armstrong – Snodgrass, Griffiths.

Benken: Marshall, McArthur, Naismith, Bannan, Darren Fletcher, Forrest, Russell Martin, Chris Martin, Fraser, Cairney, Reynolds, Hamilton

England: Hart – Walker, Cahill, Smalling, Bertrand – Livermore, Dier, Lallana, Alli – Rashford, Kane.

Innbyttere: Forster, Trippier, Lingard, Gibson, Stones, Jones, Defoe, Sterling, Oxlade-Chamberlain, Cresswell, Heaton, Butland.

Dommer: Paolo Tagliavento (Italia)