NYTT INNHOLD: Brusgiganten Coca-Cola har erstattet Zero-varianten i flere land, fordi de mener å ha laget en kalorifri oppskrift som ligner mer på den originale sukker-colaen.
NYTT INNHOLD: Brusgiganten Coca-Cola har erstattet Zero-varianten i flere land, fordi de mener å ha laget en kalorifri oppskrift som ligner mer på den originale sukker-colaen. Foto: AP News

Har du merket noe nytt med denne brusen?

Brusgiganten Coca-Cola har byttet både navn og oppskrift på en av sine leskedrikker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Drikker du Cola Zero daglig, har du kanskje merket at noe har skjedd med brusen.

Men mest sannsynlig har du ikke fått med deg at den populære leskedrikken allerede i februar begynte å bytte ut produktet i hyllene med en ny versjon.

Ifølge en pressemelding fra brusprodusenten, smaker den nye varianten enda mer likt vanlig Cola.

– Vi har arbeidet med å utvikle oppskriften på Coca-Cola zero for å matche smaken på originalen, bare uten sukker, sier Jon Woods ved Coca-Cola i Storbritannia i pressemeldingen.

Navnebytte

Men det er ikke bare oppskriften som er endret. Den nye varianten har også fått et nytt navn – dog ikke langt fra originalen.

Tidligere het brusen bare Zero, mens den nå heter Zero Sugar.

ENDRET: Både navn og smak er endret på den populære drikken.
ENDRET: Både navn og smak er endret på den populære drikken. Foto: Coca-Cola

Oppskriften ble først lansert i Storbritannia i fjor sommer. Siden har den spredt seg til Frankrike, Nederland og Irland. Innen utgangen av året skal den også være på plass i Sør-Afrika.

Selskapet presiserer at den nye varen vil få noe ulikt navn i de ulike landene. Noen steder vil den «Coca-Cola Zero Sugar», mens den andre steder bare vil hete «Coca Cola No Sugar».

Ingen testvinner

I Norge er Cola Zero og Pepsi Max de mest solgte lettbrus-drikkene, men ingen av dem nådde opp da «TV 2 Hjelper Deg» i fjor testet hvilken cola-drikk som smaker best.

Derimot var det Cola Life, som også produseres av Coca-Cola, som gikk av med seieren i testen av 13 ulike typer cola-varianter. Av lettbrus-varianter var det Grans Cola Light som ble testvinneren.