Kristoff: – Satser på at antibiotika tar knekken på sykdommen

Flere blodprøver bekreftet at Katusha-stjernen er syk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexander Kristoff måtte bryte Critérium du Dauphiné etter den femte etappen på torsdag.

Nå er Kristoff tilbake i Norge. Fredag ble han sjekket på sykehus.

– Jeg tok litt blodprøver i går, og fikk bekreftet at jeg var syk. De viste en høy CDP, som betyr at jeg har en betennelse eller infeksjon i kroppen. Selv om jeg ikke kjenner meg så syk, har jeg merket på maksen at det ikke er så bra. Jeg tror jeg skal bli frisk til Tour de France.

– Du er ikke bekymret?

– Nei, nå går jeg på antibiotika. Jeg satser på at det tar knekken på sykdommen. Jeg er litt tett i brystet, men ellers er det fint.

Lørdag syklet Kristoff Nordsjørittet med familien.

– Det var kjekt jeg kunne være med på det. Da var det ikke bare dumt å reise hjem, smiler Kristoff.

Han skal nå ta det rolig frem til tirsdag. Deretter venter en tredagersblokk med trening. Kristoff innrømmer at han går glipp av verdifull klatretrening.

– Jeg skulle egentlig syklet opp Alpe d'Huez i dag. Jeg får prøve å gjøre unna litt bakketrening når jeg kommer i gang igjen. Det blir ikke like lange bakker som i Alpene. Det er ikke optimalt, men det er fortsatt en god stund til Tour de France, sier Kristoff.

TV2s sykkelekspert Mads Kaggestad mener det var en smart beslutning å bryte det franske etapperittet.

– Det er lurt fordi han er opplagt ikke helt frisk. De skal inn i tøffe dager i fjellene, og hvis han fullfører vil han ende opp med å bryte seg snarere enn å bygge seg opp. Målet må jo være å bli frisk.

– Tror du Kristoff er bekymret over utviklingen?

– Han ville selvsagt fullført hvis han var i form. Det er ikke en ideell utvikling for ham mentalt sett, men Kristoff er veldig erfaren. Dette har de tenkt mye på, og jeg synes det er en fornuftig beslutning.

Kaggestad mener beslutningen ikke vil påvirke oppkjøringen til Tour de France i nevneverdig grad.

– Nå kommer han til å bygge seg opp og bli helt frisk. Så vil han stille i NM som en siste oppladning til Touren, sier Kaggestad til TV 2.