NORSK REKORD: Karsten Warholm knuste den norske rekorden på 400 meter lørdag ettermiddag. Han ble klokket inn på 44,88, men det ble seinere justert til 44,87.
NORSK REKORD: Karsten Warholm knuste den norske rekorden på 400 meter lørdag ettermiddag. Han ble klokket inn på 44,88, men det ble seinere justert til 44,87.

Warholm knuste den norske rekorden på 400 meter med over ett sekund (!)

Karsten Warholm med supertid i Florø.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Karsten Warholm (21) imponerte stort på 400 meter i Florø i dag.

Warholm klokket inn på tiden 44,87. Tiden er best i Europa i år og tiende best i verden.

Det er norsk rekord med over ett sekund. Warholm hadde den gamle rekorden på 46,10.

– Jeg hadde en veldig god følelse før løpet. Jeg husker ikke selve løpet. Jeg betyr at jeg var i sonen min. Det jeg har trent på gikk på autopilot. Det var drittungt på slutten, men det er en del av gamet, sier Warholm til TV 2.

– Gir inspirasjon
Speakeren utropte løpet til en av de råeste prestasjonene på Florø stadion noensinne.

– Det tar jeg med meg som et godt kompliment. Dette gir inspirasjon før torsdag, sier Warholm.

Om fem dager skal Warholm møte verdenseliten på 400 meter hekk i Bislett Games. Inngangen kunne ikke vært bedre.

– Det sier at jeg ligger godt an. Får håpe jeg ikke tok ut alt i dag. Florø er en arena jeg har pleid å «perse» på. I dag fikk jeg viljen min igjen. Det er 400 meter hekk som er min distanse, men nå har jeg en backup, sier han.

– Forferdelig
Warholm slet med syre mot slutten av løpet.

– 400 meter er forferdelig. Det er ikke syrefølelsen jeg lever for, men jeg lever for den følelsen jeg har nå etterpå. Jeg løp et bra løp. Alt jeg hadde håpt på gikk i boks. Det er helt fantastisk, og det er en form for rus, sier Warholm.

– Hva kan vi forvente at deg på Bislett?

– Nå skal jeg være ydmyk. Jeg har gjort et godt løp. Det er fint å ta med seg. Når det plutselig kommer ti hinder i veien blir det en utfordring. Men løpet i dag gir en god pekepinn, sier Warholm.

– Et rått løp
Trener Leif Ove Alnes er imponert over eleven.

– Det var et utrolig 400 meter-løp. 44,87 er klasse. Han passerte på 33,53 på 300 meter. Det var et rått løp, sier Alnes.

– Hva kan vi forvente av Warholm på Bislett?

– Vi liker å glede oss over det vi har gjort. Nå skal vi suge på denne karamellen. Nå er det fem dager til Bislett, og det tror jeg skal gå fint, sier han.

Warholm begynte 2016-sesongen som en tikjemper. Han prøvde seg også litt på 400 meter og 400 meter hekk. Da 2016 gikk mot slutten, hadde 21-åringen fra Ulsteinvik etablert seg blant verdenseliten på 400 meter hekk. I løpet av sesongen satte han norsk rekord på øvelsen flere ganger.

I løpet av vinteren har den tidligere ungdomsverdensmesteren i tikamp fokusert mer på 400 meter. Warholm har løpt under 46 sekunder innendørs, før dagens superløp i Florø.