TILBAKE SOM DOMMER: Svein-Erik Edvartsen.
TILBAKE SOM DOMMER: Svein-Erik Edvartsen. Foto: TV 2 Sporten/Elin Flagelien

Edvartsen tilbake som dommer: – Tar på meg alle dommeroppdrag gratis i 2017

Svein-Erik Edvartsen var lørdag tilbake i aksjon som dommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har stormet rundt FIFA-dommeren Svein-Erik Edvartsen de siste månedene.

Etter at flere dommere internt ga beskjed om at de følte seg direkte mobbet og trakassert av Edvartsen bestemte Norges Fotballforbund (NFF) seg for at 38-åringen ikke fikk dømme mer i de øverste divisjonene i 2017.

Tidligere denne uken ble det også kjent at Edvartsen hadde meldt seg ut av dommerforeningen.

Men lørdag var Edvartsen tilbake i aksjon som dommer i NM for barnehageansatte på Fåberg.

– Jeg har ikke dømt siden jeg dømte VM-kvalifisering i Bosnia 25. mars, og har etter det tatt det med ro. Jeg har fått mange henvendelser, og NM for barnehageansatte synes jeg er gøy, sier Edvartsen til TV 2 Sporten.

Skal dømme Tom Nordlies Skeid
Kontrasten fra å ha dømt landskampen mellom Bosnia og Gibraltar i heksegryten på Bilino Polje stadion, hjemmebanen til NK Čelik Zenica i Bosnias fjerde største by, er imidlertid stor for Edvartsen.

TILBAKE: Edvartsen dømte sin første kamp på to måneder lørdag. FOTO: TV 2 Sporten.
TILBAKE: Edvartsen dømte sin første kamp på to måneder lørdag. FOTO: TV 2 Sporten.

– Du kan si at innsatsen var like stor. Alle lag vil vinne, uansett nivå. Her var nok innsatsen større enn ferdighetene, men det er gøy å stille opp når man blir spurt, forklarer dommeren.

– Og allerede på torsdag skal jeg dømme treningen til Skeid. Tom Nordlie har organisert elleve mot elleve på trening hvor jeg skal dømme. I tillegg har jeg cirka ti andreenkelt henvendelser fra klubber som selv må skaffe dommere til kamper, opplyser Edvartsen.

– Dømmer gratis i 2017
Han er fast bestemt på å vende tilbake som dommer på det øverste nivået i 2018.

– Først og fremst var det veldig gøy å pakke baggen og dømme igjen. Jeg skal være tilbake i 2018 og dømme igjen. Derfor tar jeg på meg alt av dommeroppdrag gratis i 2017, poengterer Edvartsen, før han fortsetter:

– Og det er nå slik at NFF har sagt de skal skaffe meg arenaer i 2017 slik at det skal bli mulig å komme tilbake som toppdommer i 2018. Jeg stoler på at de opprettholder det de har lovet, fortsetter han.

Ingen planer om å gi seg
Edvartsen har nemlig ingen planer om å gi seg som toppdommer, til tross for alt støyen som har vært rundt hans person den siste tiden.

– Jeg har dømt fotball siden jeg var 14 år og investert 20 år av mitt liv i dommerkarrieren. Jeg lar derfor ikke noen uenigheter som har eskalert ødelegge min videre utvikling og dommerkarriere. Jeg er ikke kjent for å gi meg, selv om det er motgang, poengterer han.