DAGEN DERPÅ: Cecilia Brækhus gikk en synlig tøff kamp mot argentinske Erica Anabella Farias i Bergen fredag. Nå ser hun frem til å slappe av noen dager i hjembyen med familie og venner.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
DAGEN DERPÅ: Cecilia Brækhus gikk en synlig tøff kamp mot argentinske Erica Anabella Farias i Bergen fredag. Nå ser hun frem til å slappe av noen dager i hjembyen med familie og venner. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Junge, Heiko

Brækhus: – Jeg har ikke sovet ett sekund

Cecilia Brækhus sov ikke et sekund etter seieren mot Erica Farias i Bergen fredag.

35-åringen fikk god motstand av sin argentinske motstander, men vant til slutt komfortabelt på poeng.

Farias gikk som ventet fryktløst til verks og fikk satt inn noen klare treffere på Brækhus som hadde en synlig blåveis under venstre øye da hun møtte NTB på hotellet dagen etter.

– Det ble litt tøffere enn jeg hadde trodd, men hun merket ganske fort at hun ikke kunne utbokse meg og da ble det jo litt stygt. Hun løp inn med hodet først og det skulle hun egentlig hatt noen advarsler for, sa hun.

Låste armene
Farias ble tydelig sliten utover i oppgjøret og var i de avsluttende rundene mest interessert i å låse armene til Brækhus for å få litt pauser og unngå å bli truffet.

– Hun låste meg hver gang, så jeg fikk jo aldri startet med min boksing og det er jo litt synd ettersom det ble litt mindre boksing enn det jeg hadde ønsket, men slik er det. Det er to verdensmestere i to ulike stilarter.

– Mener du dommeren burde gått inn tidligere for å bryte dere opp?

– Ja, absolutt. Han skulle stoppet det litt tidligere når hun gikk med hodet så lavt. Når hun gjør det, blir det vanskelig å bokse.

Null søvn
Etter ti tøffe runder kunne Brækhus løfte armene i været og juble foran de knapt 8000 fremmøtte på Koengen i Bergen.

Seieren satt i og gjorde så det ikke var lett å legge seg etterpå.

– Jeg har ikke sovet et sekund. Det har vært så mye adrenalin og tanker og det er veldig mye å bearbeide. Det er typisk meg å skulle bokse utendørs, på hjemmebane og mot en verdensmester på én og samme gang.

(©NTB)