LeBron James og Cavaliers brøt Warriors’ seiersrekke

Satte hele 49 poeng i første periode.

FANTASTISK FØRSTE PERIODE: LeBron James og Cleveland Cavaliers startet den fjerde finalekampen i et forrykende tempo.  Foto: Elsa

Golden State Warriors kunne sikret NBA-seieren i den fjerde finalekampen i Cleveland. I stedet brøt Cavaliers gjestenes rekordlange seiersrekke med 137–116.

Finalerunden spilles som best av sju kamper. Etter at Warriors hadde vunnet de tre første finalekampene, var det nok en del som trodde at de skulle banke inn den fjerde også og avgjøre sluttspillet til sin fordel fredag.

Men vertskapet i Cleveland ville det altså annerledes. Med 137–116 satte de en stopper for krigerne fra Oakland i California. Cavaliers tok styringen fra start og åpnet med en trepoenger av J.R. Smith. Etter det ga de aldri fra seg ledelsen. Cavaliers satte rekord for en NBA-finale med hele 49 poeng i den første perioden.

– Vi må bare beholde fatningen. Vi flyttet ballen raskt og var fysisk i forsvarsspillet. Dette var kun en kamp, og det kommer til å bli tøffere i kamp fem. Men vi ser frem til utfordringen, sier LeBron James etter kampen.

James stoppet på 31 poeng. I tillegg plukket han 10 returer og leverte 11 assists, hans niende triple-double (tosifret antall poeng, assists og returer) i finalesammenheng.

Dermed passerte James Magic Johnson, som stoppet på åtte triple-double for Los Angeles Lakers i perioden 1979-1991.

Før fredagens kamp hadde Warriors satt rekord med 15 seiere på rad og var ubeseiret i sluttspillet. Både i den innledende runden og semifinalene og finalene trengte laget bare fire kamper for å sikre avansement til NBA-finalen.

Den neste finalekampen, og den neste sjansen for Warriors til å avgjøre sesongen, spilles mandag kveld i Oakland.