Brækhus-motstander vil ha omkamp: – Jeg kunne mistet fingeren

Dramatikk i timene før Erica Farias skulle møte Cecilia Brækhus.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Erica Farias kjempet knallhardt, men Cecilia Brækhus forsvarte alle sine tittelbelter da hun slo argentineren på poeng under «Battle of Bergen» fredag.

Farias gikk både fryktløst og kraftig til verks og ga Brækhus solid kamp de innledende rundene, men etter ti intense og knalltøffe runder viste dommerkortene 99-91, 99-91, 98-92 i favør Brækhus som dermed forsvarte alle sine belter.

I runde åtte begynte Farias å se sliten ut og hun måtte stadig oftere inn for å holde og få litt hvile.

– Hun tok kampen og ga et forrykende show. Jeg har så mye respekt for henne. Uten Farias hadde ikke dette skjedd og blitt så magisk. Hun er den beste, så dette kunne ikke vært bedre, sa Brækhus.

Bare timer før hun skulle møte Cecilia Brækhus i kamp om VM-titlene satte Farias fingertuppen i klem da en bildør ble slengt igjen. Selv hevdet argentineren at hun kunne ha mistet fingeren og vil ha omkamp.

– Jeg fikk fingeren i klem i bilen i morges. Jeg kunne ha mistet hele fingeren. Det var smertefullt, forteller Farias.

– Jeg sier ikke at fingeren er grunnen til at jeg ikke vant. Jeg hadde kanskje tapt uansett, men jeg kunne godt tenke meg å spørre Cecilia om det hadde vært mulig å få en revansje. Jeg mener at vi hadde en veldig god kamp og at jeg fortjener å få en mulighet til, sier Farias.

Brækhus var overlykkelig etter seieren.

– Dette har vært en lang reise. Det er over tjue år siden jeg startet karrieren. Jeg har vært i Tyskland, jeg har vært i Danmark, og det har vært et forbud som har blitt borte. Nå står jeg her. Det har vært blod, slit og tårer, men dette gjør at det er verdt det, sier Brækhus til TV 2.

– Dette er kanskje det største øyeblikket i karrieren min. Det blir vanskelig å toppe dette, legger hun til.

– Det folk i Norge kanskje ikke skjønner er at dette er et internasjonalt gjennombrudd for meg. Farias er en verdensmester, og jeg har slått en verdensmester i Bergen. Det kommer nok noe ut av dette, sier Brækhus.

Hun åpner for flere kamper i Norge, men håper også at hun får en drømmekamp i USA.

– Jeg har veldig lyst til å oppleve en kamp eller to til i Norge, men jeg må til USA for å bokse før jeg legger opp. Det er noe jeg har lyst til å gjøre, sier Brækhus.