Schmeichel: – Det trengs store endringer i Manchester United

Manchester United-legenden Peter Schmeichel (53) mener José Mourinho må renske opp i spillertroppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag ble det bekreftet at Zlatan Ibrahimovic ikke får forlenget kontrakten med Manchester United.

Legenden Peter Schmeichel mener José Mourinho må rydde opp i spillerstallen foran neste sesong for å unngå en ny skuffende sjetteplass i Premier League.

– Akkurat nå er vi et stykke unna der vi vil være. Åpenbart så må noe skje i overgangsvinduet i sommer, og jeg mener det trengs store endinger. For det er absolutt mulig å ta igjen Chelsea, sier Schmeichel til TV 2.

Dansken, med 292 kamper for United, er på besøk i Bodø for å holde foredrag sammen med to tidligere United-spillere - Bryan Robson og Ronny Johnsen.

– En del spillere må gå

United-legendene fikk se nordnorsk natur fra båt, og dansken snakker som nordlendinger flest - rett fra levra.

– Hvordan er det å være det nest beste laget i Manchester?

– Jeg syns ikke vi er det nest beste laget. Jeg mener fortsatt at United er den beste klubben i verden. Jeg bryr meg egentlig ikke om hva City gjør, men jeg syns ikke de gjør det bra i det hele tatt. De har brukt så mye penger, og sitter fortsatt kun igjen med en tredjeplass i Premier League. Forskjellen er at vi har tre trofeer å skilte med, og de har ingen, svarer han kontant.

Like klar er mannen som har hevet Premier League-trofeet fem ganger for United, på at José Mourinho er rett mann til å hente hjem en ny ligatriumf for de røde djevlene.

– Mourinho gjør en bra jobb, og riktig mann for denne jobben. Han fikk ikke den beste troppen å jobbe med da han tok over klubben. Han hentet fire spillere, men hadde ikke mulighet til å la så mange gå. Jeg tror en del spillere er nødt til å gå, så vi får inn nye, mener 53-åringen.

Klar på prioriteringer for neste sesong

Tross en skuffende sjetteplass i ligaen, kunne rødtrøyene hevet trofeet i både Ligacupen, Europaligaen og FA Community Shield.

Nå vil dansken ha større trofeer.

– Vi var veldig middelmådige i Premier League denne sesongen. Ligacupen og Europaligaen er ikke turneringer vi egentlig prioriterer, men det er en god start. Triumfen i Europaligaen ga oss en plass i Mesterligaen neste sesong, og sammen med Premier League må det være hovedfokus neste sesong, sier han og legger til:

– Det var en del fremgang utover i sesongen, og det tar litt tid å rette på det som har skjedd de siste sesongene. Så jeg syns at Mourinho er på god vei.