Fredag ble det bekreftet at Zlatan Ibrahimovic ikke får forlenget kontrakten med Manchester United.

Legenden Peter Schmeichel mener José Mourinho må rydde opp i spillerstallen foran neste sesong for å unngå en ny skuffende sjetteplass i Premier League.

– Akkurat nå er vi et stykke unna der vi vil være. Åpenbart så må noe skje i overgangsvinduet i sommer, og jeg mener det trengs store endinger. For det er absolutt mulig å ta igjen Chelsea, sier Schmeichel til TV 2.

Dansken, med 292 kamper for United, er på besøk i Bodø for å holde foredrag sammen med to tidligere United-spillere - Bryan Robson og Ronny Johnsen.

– En del spillere må gå

United-legendene fikk se nordnorsk natur fra båt, og dansken snakker som nordlendinger flest - rett fra levra.

– Hvordan er det å være det nest beste laget i Manchester?

– Jeg syns ikke vi er det nest beste laget. Jeg mener fortsatt at United er den beste klubben i verden. Jeg bryr meg egentlig ikke om hva City gjør, men jeg syns ikke de gjør det bra i det hele tatt. De har brukt så mye penger, og sitter fortsatt kun igjen med en tredjeplass i Premier League. Forskjellen er at vi har tre trofeer å skilte med, og de har ingen, svarer han kontant.

Like klar er mannen som har hevet Premier League-trofeet fem ganger for United, på at José Mourinho er rett mann til å hente hjem en ny ligatriumf for de røde djevlene.

– Mourinho gjør en bra jobb, og riktig mann for denne jobben. Han fikk ikke den beste troppen å jobbe med da han tok over klubben. Han hentet fire spillere, men hadde ikke mulighet til å la så mange gå. Jeg tror en del spillere er nødt til å gå, så vi får inn nye, mener 53-åringen.

Klar på prioriteringer for neste sesong

Tross en skuffende sjetteplass i ligaen, kunne rødtrøyene hevet trofeet i både Ligacupen, Europaligaen og FA Community Shield.

Nå vil dansken ha større trofeer.

– Vi var veldig middelmådige i Premier League denne sesongen. Ligacupen og Europaligaen er ikke turneringer vi egentlig prioriterer, men det er en god start. Triumfen i Europaligaen ga oss en plass i Mesterligaen neste sesong, og sammen med Premier League må det være hovedfokus neste sesong, sier han og legger til:

– Det var en del fremgang utover i sesongen, og det tar litt tid å rette på det som har skjedd de siste sesongene. Så jeg syns at Mourinho er på god vei.