Hagfors, Sverige 20140205.
Mads Østberg, Norge i Citroen DS3 WRC under test før Rally Sweden onsdag ettermiddag.
Foto: Micke Fransson / TT / NTB scanpix
Hagfors, Sverige 20140205. Mads Østberg, Norge i Citroen DS3 WRC under test før Rally Sweden onsdag ettermiddag. Foto: Micke Fransson / TT / NTB scanpix Foto: Micke Fransson / Tt

Østberg kjemper om teten i Rally Sardinia

Mads Østberg er nummer fem i Rally Sardinia etter at alle fartsprøvene er unnagjort fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han har 14,7 sekunder opp til ledende Hayden Paddon fra New Zealand.

Ford Fiesta-føreren Østberg hang bra med på de første prøvene fredag, mens Andreas Mikkelsen, som er tilbake som WRC-fører for anledningen, fikk det tøffere. Østberg hadde fjerde og tredje raskeste tid på de to første prøvene.

På den tredje var han bare nummer sju, mens han var nest raskest før førerne dro til dagens første service.

– Det er har vært en varm og vanskelig morgenøkt. Ganske så tøff, men bra morgen. Bra dekkvalg så langt, tvitret Østberg.

Etter å ha kjørt fredagens resterende fartsprøver, falt Østberg ned til femteplass. Mye av grunnen legger han på valget av for myke dekk. Likevel føler han at han henger med.

– Vi har faktisk stadig en realistisk mulighet til å kjempe om seieren. Dette er et utrolig tøft rally og marginene mellom suksess og fiasko er ørsmå. Lørdagen blir knallhard, sier Østberg.

Mikkelsen lenger bak

Selv om han startet foran Østberg, klaget Mikkelsen over hvor vanskelig forholdene var blitt med steiner og hull som hadde dukket opp på veiene.

Det er det første rallyet denne sesongen som Mikkelsen kjører WRC-klassen. Det er tydelig at Oslo-mannen er litt ringrusten i sin Citroën, og han brukte de første prøvene til å bli bedre kjent med bilen.

– Jeg tar det steg for steg. En annerledes bil, og jeg trenger å tilpasse meg. Det er utfordrende spesielt på de smaleste partiene, tvitret Mikkelsen.

Ogier sliter

I løpet av de første prøvene hadde han tapt over 50 sekunder til de beste. Mikkelsen er nede på 9.-plass etter dag to, 1.57,9 minutter bak ledende Paddon.

VM-lederen Sebastien Ogier, som var førstemann ut på prøvene, slet også. Han er foreløpig nummer sju, 41 sekunder bak Paddon.

Nærmeste utfordrer for newzealenderen er belgiske Thierry Neuville. Han er 8,2 sekunder bak.

(©NTB)