Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Storbritannia har rundt 200 imamer nektet å lede bønn og begravelseseremonien til de tre mennene som sto bak terrorangrepet i London.

Ingen verre straff

Det er en klar beskjed fra de britiske muslimske religiøse lederne om at nok er nok.

De ville ikke ha noe å gjøre med jihadistene mens de levde. Derfor ble de kastet ut av moskeene. Nå vil de heller ikke ha noe med dem å gjøre etter døden.

Ifølge imamene er den beste måten å gjøre det på å la dem ligge og råtne på likhuset så lenge som mulig.

Det finnes ingen verre straff for de som tror de skal bli martyrer og få et liv i paradis etter døden. Muslimer skal begraves så raskt som mulig etter døden. Før begravelsen samles folk for en seremoni som kalles «janaza». En siste farvel hvor de fremmøtte muslimene ber om tilgivelse fra Gud for den døde. Tilgivelse for han eller hennes handlinger på jord. Desto flere som møter opp, desto mer tilgivelse.

Nekter å be

Det er dette imamene i Storbritannia nå nekter å gjøre. De nekter å be for massemorderne. De nekter dem syndsforlatelse. De vil at de skal havne i helvete og bli der. Det er derfor ingen har hentet levningene til Salman Abedi. Mannen som i forrige måned tok livet av 23 voksne og barn i Manchester. Han ligger og råtner på likhuset.

Samme skjedde etter terroren i Mumbai i India i 2008. Da ble 172 mennesker drept og 250 såret. Indiske muslimske religiøse ledere nektet ikke bare å lede bønnen, de nektet terroristene også en gravplass. Argumentet var at forbrytelsen var så i strid med Islams lære at gjerningspersonene ikke lenger kunne anses for å være muslimer.

Etter terroren i Boston i 2013 nektet en imam å lede begravelsen til terroristen Tamerlan Tsarnaev. Imamen mente at jihadisten hadde forlatt Islam ved å begå den grusomme ugjerningen.

Også i Frankrike i fjor nektet en imam å lede bønnen for to menn som angrep en kirke i Saint-Étienne-du-Rouvray.

Misbruk av religion

For en muslim er det ingen større skam at ingen vil be den siste bønn for ham eller henne. Det er dette signalet imamene i Storbritannia nå sender til resten av verden, og spesielt de religiøse muslimske lederne i Europa. De vil at det skal innføres flere praktiske tiltak i kampen mot de som har en pervers tolkning av Islam. Tiltak som svir og som gjør vondt. For mange holder det ikke lenger med fordømmelse eller demonstrasjonstog hver gang det smeller i en europeisk by.

Hvis ekstreme islamister gjennomfører et terrorangrep i Norge, ville norske imamer ha gjort det samme? Jeg tror det.

Jeg tror det er et enormt sinne blant norske muslimer nå. De er lei av kriminelle hjernevaskede tapere som misbruker verdens nest største religion til å spre ondskap og terror. At slike massemordere havner på dynga istedenfor graven synes nok derfor de fleste er helt ok!