Fuglsang spurtslo Froome og Porte

Richie Porte ny sammenlagtleder i Critérium du Dauphiné.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Danske Jakob Fuglsang hadde den raskeste spurten da tetkvartetten skulle gjøre opp om seieren på den 6. etappen i Critérium du Dauphiné fredag.

Etter en knalltøff klatring opp Mont du Chat, og deretter en krevende utforkjøring var det dansken som hadde den beste avslutningen i La Motte-Servolex.

– Godt å få litt suksess
Richie Porte måtte nøye seg med andreplassen etter en svært jevn duell med dansken, mens Chris Froome ble nummer tre og Fuglsangs Astana-lagkompis Fabio Aru nummer fire.

– Det et godt å få litt suksess, både for laget etter alt vi har vært gjennom, og for meg personlig å få den første seieren for laget her i Dauphiné. Etter målgang tenkte jeg «nei, det ser ut som andreplass». Heldigvis kom Richie litt for sent, smiler Fuglsang til dansk TV 2.

Det har vært en tung vår for Astana etter at Michele Scarponi ble påkjørt og drept 22. april. Sykkelstjernen frontkolliderte med en varebil og ble bare 37 år gammel.

Richi Porte overtok sammenlagtledelsen i rittet, 39 sekunder foran Froome. Fuglsang kjørte seg opp til tredjeplass, og ligger ett minutt og 15 sekunder bak Porte.

Alpe d'Huez
Lørdag er det duket for nok en fjell-duell. Den knalltøffe etappen skal avsluttes på toppen av legendariske Alpe d'Huez.

Der kommer garantert Chris Froome til å angripe Richie Porte. Team Sky-stjernen har vunnet Critérium du Dauphiné tre ganger, og har et mål om å bli den første i historien til å vinne rittet fire ganger.

I tillegg til ham selv står Nello Lauredi, Luis Ocaña, Charly Mottet og Bernard Hinault med tre sammenlagtseiere.

Etappen ser du TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo lørdag fra kl. 13.35.