– Barna synes det er kult at de får lov å banne

En hel nasjon går rundt og banner og synger låta «Fy faen»

Med intet mindre enn 16 millioner avspillinger på Spotify kan man mildt sagt si at de to Oslo-gutta Hkeem og Temur har lykkes godt med starten på karrieren.

Hverdagslig ord

19-åringene liker å leke seg i studio og det har nå ført til at en hel verden går rundt og banner og synger låta deres, «Fy faen».

Det at de banner i sangen har skapt en del kritikk, selv ser de helt naturlig på språkbruken.

– Fy faen er et hverdagslig ord, det er skikkelig vanlig å bruke. Det er ikke et banneord lenger. Barna synes det er litt kult å få lov til å banne, på grunn av sangen så har de en grunn til å banne, så vi tror barna synes det er veldig morsomt, avslutter Hkeem og Temur.

SUKSESS: Hkeem og Temur i studio i Oslo der de skrev hitlåta «Fy faen». Foto: Pål Fredrik Pedersen/ TV 2
SUKSESS: Hkeem og Temur i studio i Oslo der de skrev hitlåta «Fy faen». Foto: Pål Fredrik Pedersen/ TV 2

– Rett fra hjertet

Temur har drevet med musikk siden han var 13 år og Hkeem startet å rappe for bare et år siden. De skriver sammen og tekstene deres er ærlige og rett fra hjertet.

– Samfunnsengasjerte er vi, og vi tar opp temaer som er aktuelle i dagens samfunn. «Fy faen» er en ekte låt og kommer rett fra hjertet, avslutter Temur til TV 2.

Fans i Russland og Argentina

I sommer skal gutta turnere over hele Norge og Skandinavia og låta går nå viralt over hele verden. Det var tv-serien Skam på NRK som gjorde låta kjent og gutta merker pågang fra land som Argentina, Columbia, Spania, Latvia, Portugal, og de har mange russiske fans.

– Går russerne å banner og sier «Fy faen»?

– Mange russere ser på Skam, så det er mange fans der. Vi takker Skam for suksessen og de ga oss en boost, men låta gjorde det bra før Skam også, avslutter Hkeem og Temur.