Kapteinen: – Det var dere i media som ikke forstod Høgmo

Stefan Johansen mener det blir umulig å sammenligne Lars Lägerback med Per-Mathias Høgmo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges forrige landslagstrener Per-Mathias Høgmo fikk tyn i media fordi han omga seg med en haug med ord som mange hadde trøbbel med å forstå betydningen av i sin tid som landslagssjef.

Se hvordan TV 2-ekspert Jesper Mathisen spår at Norge vil starte mot Tsjekkia øverst!

Norges landslagskaptein Stefan Johansen mener det er umulig å sammenligne Lars Lagerbäck med forgjengeren, men hevder at spillerne ikke hadde problemer med å forstå Høgmos budskap.

– Vi spillerne forstod Per-Mathias, men kanskje ikke dere i media gjorde det. Men Lars kom inn foran forrige samling, og selv om samlingen var kort, så gjorde han ting på en enkel måte, forteller Johansen på fredagens pressekonferanse på Ullevaal.

UMULIG Å SAMMENLIGNE: Per-Mathias Høgmo og Lars Lagerbäck. 
UMULIG Å SAMMENLIGNE: Per-Mathias Høgmo og Lars Lagerbäck.  Foto: Scanpix

– Lagerbäck er klar og tydelig. Men Per-Mathias og Lars har egentlig to forskjellige spillestiler. Lars er tydelig på sin måte, og Per-Mathias var det på en annen måte, så jeg vil verken klage på den ene eller andre, konstaterer han.

– Har laget klart
Lars Lagerbäck røper at forberedelsene til lørdagens VM-kvalifiseringskamp mot Tsjekkia har vært svært positive.

– Det har ikke vært noen feil i forberedelsene, både konsentrasjonen og viljen til spillerne har vært bra. Det har vært en god uke. Det har sett bedre og bedre ut gjennom hele uken. Det har vært positivt, oppsummerer svensken, som røper at han allerede har tatt ut startelleveren.

– Med mindre ting skjer inn mot kampstart, som sykdom eller lignende, så er laget klart, slår han fast.

– Hvem er de elleve som starter?

– Jeg skal fortelle det til spillerne først, svarer Lagerbäck.

– Målet er å vinne
Målet med den nesten ubetydelige landskampen er enkelt.

– Vi skal vinne den kampen, det er vår førsteprioritet. Så må vi bli bedre defensivt, vinne ballen i viktige posisjoner og skape mer målsjanser, konkluderer 68-åringen.

PS: Norges fotballforbund (NFF) opplyser for øvrig at det er solgt 15.000 billetter til lørdagens landskamp. Det er et tall Fotballforbundet ser ut til å være godt fornøyd med.