Torsdag ble den tidligere FBI-sjef James Comey spurt ut av Senatets etterretningskomité. I den mye omtalte høringen svarer Comey på spørsmål om sine samtaler og kontakt med president Trump.

Comey sa blant annet at han skrev referat fra møter med Donald Trump fordi han var oppriktig bekymret for at presidenten kunne komme til å lyve.

Den avsatte FBI-sjefen sa også at han begynte å ta notater allerede etter deres første samtaler i januar.

Comey avslørte også at han ba en venn lekke notater fra samtalene han hadde med presidenten til pressen.

Trump reagerer
Comey ville at notatene skulle lekkes til pressen i et forsøk på å få oppnevnt en spesialetterforsker til å etterforske innblanding fra Russland i det amerikanske presidentvalget i 2016.

Dette får Trump til å reagere:

«Så mange falske erklæringer og løgner, totalt og fullstendig oppspinn ... og WOW, Comey er en som lekker!», skriver Donald Trump på Twitter, like over klokken 12, norsk tid, fredag.

Dette er hans første tweet siden onsdag, et opphold som er ganske uvanlig for den ellers så Twitter-elskende presidenten.

Mener Trump lyver
Comey fikk sparken av den amerikanske presidenten 9. mai – midt i FBIs etterforskning av en mulig forbindelse mellom Trumps valgkampteam og russiske tjenestemenn før høstens valg.

I høringen sa Comey at han var forvirret da Trump sparket ham som FBI-sjef i mai, og pekte på presidentens ulike forklaringer på hvorfor han ble avsatt.

Han mener Trumps påstander om at FBI var ineffektivt, «svertet meg og FBI». Trumps administrasjon spredte «løgner, enkelt og greit», sa Comey.