HELT I HJEMBYGDEN: Leonid Slutskij reddet naboens katt, men redningsaksjonen satte en brå stopp for spillerkarrieren. Nå er han Hulls nye manager.
HELT I HJEMBYGDEN: Leonid Slutskij reddet naboens katt, men redningsaksjonen satte en brå stopp for spillerkarrieren. Nå er han Hulls nye manager. Foto: Christophe Ena

henriksen og diomandé har fått ny manager:

Ble landsbyens helt da han klatret opp i et tre og reddet naboens katt. Dessverre falt han ned fra treet selv

Leonid Slutskij er Hulls nye manager.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hull kunne fredag presentere Leonid Slutskij (46) som klubbens nye manager.

Russeren var trener i CSKA Moskva fra 2009 til 2016. Da overtok han det russiske landslaget.

Hull rykket ned fra Premier League denne sesongen. Både Markus Henriksen og Adama Diomandé har kontrakt med Hull kommende sesong.

– Jeg er henrykt over å bli Hulls nye manager, og jeg ser frem til utfordringen med å ta klubben tilbake i Premier League, sier Slutskij til klubbens hjemmeside.

Slutskij spilte fotball før han ble trener, men karrieren fikk en brå slutt.

– Jeg fikk skaden da jeg var 19 år og klatret i et tre for å redde en katt. Jeg ble landsbyens helt fordi jeg reddet katten. Dessverre falt jeg også ned fra treet og skadet kneet, har Slutskij tidligere sagt.

Henriksens fremtid i Hull er uviss. Trønderen har kontrakt i to år til, men det er slett ikke sikkert at han blir med Hull ned i Championship. Manager Marco Silva forsvant til Watford. Nå er det Slutskij som får jobben med å ta Hull tilbake i det gode selskap.

– Sånn er det i fotballen. Spillere og trenere skiftes ofte. Man må bare være klar for å vise seg frem for en ny trener. Det er viktig å vise seg frem fra dag én. Det er alltid viktig å gi et godt førsteinntrykk, sier han.

Om Henriksen velger å bli i Hull kan det bli flere dueller med Fulhams Stefan Johansen neste sesong.

– Det er en veldig god og tøff liga, men Championship er ikke det samme som Premier League. Vi får se hva som skjer. Man må ta en dag av gangen.

– Du har ikke en nedrykksklausul i kontrakten?

– Det har jeg ingen kommentar til, men jeg hadde en anelse om at det kunne bli tøft å holde seg. Nå har vi rykket ned, og så får vi ta det som det kommer, sier Henriksen.

– Kan du avvise at du har en nedrykksklausul?

– Det kan jeg ikke si noe om. Det har jeg ikke kontroll over selv, sier Henriksen kryptisk.