TIL BARCELONA? Christian Eriksen koblet til Barcelona.
TIL BARCELONA? Christian Eriksen koblet til Barcelona. Foto: Patrik Stollarz

Eriksen (25) om Barca-ryktene: – Du kan drømme og håpe på det

Tottenham-stjernen Christian Eriksen svarer på ryktene som plasserer ham i Barcelona.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Christian Eriksen er het på ryktebørsen om dagen.

Den spanske avisen Mundo Deportivo hevdet tidligere denne uken at selveste FC Barcelona har Tottenham-stjernen på ønskelisten i sommer.

Avisen rapporterte at Eriksen er «Barcas»' ønsket som erstatter for den legendariske midtbanestjernen Andres Iniesta, som med sine 33 år snart nærmer seg en tilværelse som fotballpensjonist.

Eriksen selv har fått med seg avisskriveriene som plasserer dansken i Barcelona til sommeren.

– Du kan drømme om det, og du kan håpe på det
Overfor dansk TV 2 understreker playmakeren at han forholder seg rolig til spekulasjonene.

– Du kan drømme om det, og du kan håpe på det. Men hvis det ikke kommer et tilbud så er det heller ikke noe å ta stilling til, sier 25-åringen til dansk TV 2.

– Jeg tror at alle spillere drømmer om å få muligheten til å komme til noen klubber, men om man da sier ja eller nei må man ta når den tid kommer, fortsetter en kryptisk Eriksen.

Eriksen vil heller ikke utelukke at han takker nei til Barcelona om det skulle dukke opp et bud i løpet av sommeren.

Tottenham-spillerens tidligere landslagskollega Daniel agger takket som kjent for noen år siden nei til Barcelona for å bli værende i Liverpool.

– Agger sa nei og valgte å bli i Liverpool. Det kan være at jeg havner i samme situasjon. Det er noe man først kan ta stilling til om det kommer et tilbud, poengterer Christian Eriksen.

– Han er av Barcelona-kaliber
Danmarks norske landslagssjef Åge Hareide sa til pressen tidligere uken at han han mener Eriksen er mer enn god nok for Barcelona.

– Jeg synes det er merkelig at han ikke er Barcelonas førstevalg. Christian Eriksen er ikke bare en spiller av Barcelona-kaliber – han er en fantastisk fotballspiller, sa Hareide til danske BT.

– Med enda bedre spillere rundt seg vil han bli enda bedre. Det er jeg helt overbevist om. Flere kloke spillere vil gavne en spiller som Christian, som er så begavet med ballen i føttene, mente nordmannen.

Eriksen spilte 48 kamper totalt og noterte seg for 12 mål og utrolige 23 assist for Tottenham i den nylig avsluttede sesongen. Han kom til Tottenham fra Ajax i 2013.