KONTRABESKJED: Cyclingnews hevder at Chris Froome forlenger kontrakten med Team Sky.
KONTRABESKJED: Cyclingnews hevder at Chris Froome forlenger kontrakten med Team Sky. Foto: Josep Lago

– Froome signerer ny Team Sky-kontrakt før Tour de France

Sykkelnettsted hevder Chris Froome blir i Team Sky til 2020.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag skrev franske L'Equipe at Chris Froome har henvendt seg til BMC med mål om å få til en overgang etter sesongen.

Froome skal ha kommet med et lønnskrav på fem millioner euro (47 millioner kroner) i året. I hans nåværende kontrakt med Team Sky, som går ut i 2018, tjener Froome rundt fire millioner pund.

Opplysningene ble kontant tilbakevist av den kenyanskfødte briten, som torsdag kunne bekrefte at han ikke kommer til Bergen-VM i september.

– Det er absolutt ikke sant. Jeg har ingen anelse hvor det kommer fra. Det er absolutt ikke sant. Jeg har ikke vært i noen samtaler med BMC, sa Froome til TV 2.

Nå skriver Cyclingnews at Froome er nær ved å forlenge kontrakten sin med Team Sky til 2020.

Team Sky-styret, som inkluderer James Murdoch, er svært interesserte i å beholde Froome. En kilde nær Team Sky forteller til Cyclingnews at Froome er kommet så langt i forhandlingene at kun lønnsbetingelsene gjenstår før han skriver under, og at Froome kan skrive under på kontrakten før Tour de France starter 1. juli.

I torsdagens sak hevdet L'Equipe at Froome ønsket seg vekk fra Team Sky i kjølvannet av den kontroversielle saken rundt medisinske fritak. Team Sky-sjef Dave Brailsford måtte forklare seg for britiske myndigheter etter en hendelse fra Critérium du Dauphiné i 2011, der en pakke med medisin ble fraktet fra Manchester til Criterium du Dauphine.

Innholdet ble brukt til å behandle Bradley Wiggins. Sky hevder det var det lovlige stoffet Fluimicil, men kan ikke bevise det. Det ble først hevdet at pakken var ment for syklisten Emma Pooley, men hun var ikke en gang i Frankrike på tidspunktet.

Brailsford, som i en årrekke har vært en dominerende figur i britisk og internasjonal sykkelsport, har lenge vært på vikende front og under sterk kritikk som følge av forklaringsproblemene rundt pakken.