MULIG PÅSATT: Politiet utelukker ikke at brannene er påtent.
MULIG PÅSATT: Politiet utelukker ikke at brannene er påtent. Foto: Presttun Media

Tre bilbranner på Vestli i Oslo

Politiet utelukker ikke at brannene er påtent og har sammenheng med ungdomsbråket som har vært i området de siste ukene.

Brannvesenet måtte fredag rykke ut til flere bilbranner på Vestli i Oslo. Politiet sier det ser ut som om brannene er påtent, men ingen er pågrepet så langt

– Det har brent to steder, hvorav den ene bilbrannen har spredd seg til en tredje bil, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til TV 2.

Brannene er slukket, men alle bilene sto i full fyr og er totalskadd etter brannene.

– Vi fikk først melding klokken 2.45 om at en bil sto i brann. Alle nødetatene ble varslet. Vi fant en parkert bil som brant på stedet, og kort tid etterpå fikk vi melding om en ny brann i nærheten. Til sammen er det tre biler som har brent på to steder, men brannvesenet har slukket brannen, sier operasjonsleder Stokkli til NTB.

Politiet utelukker ikke at brannene er påtent.

– Vi vet ikke enda, men mye kan tyde på det. Det er funn på stedet som tyder på at det kan være påtent, sier operasjonslederen.

De siste ukene har det vært flere episoder med ungdomsbråk på Stovner. Ungdommer har tent på biler og søppelkasser, og kastet stein på politi og brannvesen.

Politiet sier det er for tidlig å si hvorvidt nattens hendelser har en sammenheng med disse episodene.

– Men vi utelukker det ikke. Derfor har vi ganske mange enheter der oppe nå, for å undersøke omstendighetene rundt dette, sier Stokkli.

Politiet har ikke fått meldinger om andre hendelser i området natt til fredag.