Grøvdal klarte VM-kravet

Karoline Bjerkeli Grøvdal gjennomførte en god 5000 meter med 15.05,36 og 9.-plass under torsdagens Diamond League-stevne i Roma.

KLARTE KRAVET: Bjerkeli Grødval. Foto: Poppe, Cornelius

Særlig avslutningen til Grøvdal var god, men hun hadde ingen mulighet til å henge med alle de sterke løperne fra Kenya og Etiopia i front.

Tiden var mer enn god nok til at hun klarte VM-kravet på 15.22. Det er dog ikke sikkert at Grøvdal prioriterer denne distansen i årets VM i London i august.

– Jeg føler formen er veldig bra, men det gikk litt for sakte i gruppa på de første 3000 meterne. Hadde feltet der jeg lå vært litt bedre, tror jeg at jeg kunne ha perset i dag, sa Grøvdal til NRK.

– Jeg følte meg veldig sterk, la hun til.

Karoline Bjerkeli Grøvdal var ikke like god tidsmessig som på sitt beste sist sesong.

Hun løp under 15 blank for første gang nettopp i det tilsvarende stevnet i Roma.

Da ble det 14.57,77 for utøveren fra Isfjorden i Møre og Romsdal. Senere på året senket hun sin personlige rekord ned til 14.57,53 da hun ble nummer sju under finalen i Rio de Janeiro i Brasil.

Grøvdals neste konkurranse blir under Bislett Games torsdag 15. juni. Det stevnet har også Diamond League-status. Der stiller løperen som fyller 27 år dagen før opp på 3000 meter hinder. Det kan fort bli den øvelsen hun løper i London-VM.

Hellen Obiri vant 5000-meteren på 14.18,37 og kenyaneren satte årsbeste i verden. Tiden er verdens femte beste gjennom alle tider.

Kenya tok også 2.-plass ved Agnes Jebet Tirop med 14.33,09. 14.33,32 holdt til 3.-plass for Etiopias Letesenbet Gidey.