BRÅKMAKER: Nile Ranger er i trøbbel igjen.
BRÅKMAKER: Nile Ranger er i trøbbel igjen. Foto: Scott Heppell

Tidligere Newcastle-spiller hedret avdød lagkamerat fra fengselet – nå blir det etterforskning

Tidligere Newcastle-spiller Nile Ranger hedret avdøde Cheick Tioté på Instagram. Det eneste problemet var at han gjorde det fra fengselet. Nå risikerer han lengre straff.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra 2009 til 2013 spilte Nile Ranger for Newcastle, og var regnet som en meget lovende spiller.

De siste årene har han imidlertid forsvunnet lengre og lengre ned i det engelske ligasystemet, i takt med de stadig voksende skandalene rundt ham.

I år spilte han for Southend United i League One, men forrige måned ble han dømt til åtte måneders fengsel.

Ifølge Mirror skal Ranger ha medvirket i en bedragerisak på nettet hvor en kvinne ble lurt til å gi fra seg over 30 000 kroner.

Hedret Tioté fra fengselet

Da tidligere Newcastle-spiller Cheick Tioté tragisk omkom på trening i Kina mandag, gikk Ranger ut på Instagram fra fengselet og hedret sin tidligere lagkamerat.

– Trist over å høre nyhetene om min bror Cheick Tioté. Han ville gå gjennom en murvegg og gi deg en tofotstakling på trening, dagen før en cupfinale. For en fyr dog, topp mann og profesjonell. Mine kondolanser går ut til hans nærmeste, skrev Ranger på sin Instagram-konto.

Det skulle han ikke gjort. Innsatte i britiske fengsler har nemlig ikke lovlig tilgang til sosiale medier, og mobiltelefoner er forbudt.

Skjermbilde fra Nile Rangers Instagram-konto.
Skjermbilde fra Nile Rangers Instagram-konto.

Kan straffes med to års fengsel

Ifølge Southern Echo har det nå blitt iverksatt en full etterforskning av hendelsen.

– Denne oppførselen er uakseptabel, og vi jobber for å få fjernet innholdet fra sosiale medier. Fengselet etterforsker også hendelsen, sier en talsmann for det britiske justisdepartementet.

– Det er en kriminell handling å ta med seg en mobiltelefon inn i et fengsel, eller å overføre lyd eller bilder fra fengselet gjennom en mobiltelefon. Disse handlingene kan bli straffet med inntil to års fengsel, sier talsmannen videre.

Ranger er fortsatt under kontrakt i Southend, men den kontrakten skal nå henge i en tynn tråd. Dette er heller ikke første gang Ranger er i klammeri med myndighetene. Det tidligere Newcastle-håpet ble arrestert for ran allerede som 15-åring.

Han har også vært i trøbbel på Twitter tidligere, blant annet for å ha kommet med homofobiske uttalelser. Man kan også legge til at han fikk sparken i Swindon tilbake i 2014, for å ha unnlatt å møte til trening flere ganger.