TIL HIMMELS: Dominic Solanke sendte England til finale i U20-VM.
TIL HIMMELS: Dominic Solanke sendte England til finale i U20-VM. Foto: Jung Yeon-je

Liverpools nye spiss sendte England til finalen i U20-VM

England er klar for finale i U20-VM etter å ha slått Italia 3-1. Liverpools nyervervelse, Dominic Solanke, ble den store helten med sine to scoringer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En gladnyhet for Liverpool-fansen dagen etter at Virgil van Dijk-overgangen gikk i vasken:

Signeringen av Dominic Solanke (19), som nylig ble hentet fra ligarival Chelsea, kan fort vise seg å ha vært et varp.

Torsdag sendte han England til finale i U20-VM i Sør-Korea med sine to scoringer. Evertons unggutt, Ademola Lookman, kom også på scoringslisten i 3-1-seieren.

Ifølge Guardian er det den første gangen et engelsk herrelag har nådd en VM-finale siden de vant på hjemmebane i 1966.

Englands unge spillere havnet tidlig under mot Italia, men snudde med tre scoringer i andre omgang. Nå venter Venezuela i finalen, som slo Uruguay etter straffesparkkonkurranse i sin semifinale.

Hentet fra Chelsea

Solanke ble klar for Liverpool 1. juli da kontrakten hans med Chelsea gikk ut. Liverpool må ifølge Sky Sports betale nærmere 35 millioner kroner i kompensasjon for den unge engelskmannen.

Solanke har ikke fått et eneste innhopp for den nybakte seriemesteren denne sesongen, og var nok ikke fornøyd med tingenes tilstand under Antonio Conte. Unggutten var på utlån til Vitesse Arnhem i den nederlandske æresdivisjonen hele 2015/2016-sesongen.

Jürgen Klopp hadde nok ikke planer om å bruke den høyreiste tenåringen på førstelaget med en gang, men nå har Solankes prestasjoner i U20-VM gitt Liverpool-fansen troen på at han kan utgjøre en forskjell allerede denne sesongen.