MØTTE PRESSEN: Alexander Toft Søderlund.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MØTTE PRESSEN: Alexander Toft Søderlund. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Ensformig VM-oppladning på Thon Hotel Oslofjord: – Sandvika er definitivt ikke verdens navle

– Litt lang avstand til noen av treningsbanene, men helt ok, sier landslagssjef Lars Lagerbäck om innkvarteringen på Thon Hotel Oslofjord i Sandvika.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ullevaal (TV 2 Sporten): Blant spillerne er meningen delte – fra «drepende kjedelig» og «in the middle of nowhere» til «ideelt for møtevirksomhet, oppladning og konsentrasjon».

Min erfaring er at det finnes spillere som helst vil bo midt i by’n – med alle mulighetene det innebærer – og andre som helst vil ha fred og ro og fullt fokus på det sportslige, sier Lars Lagerbäck med erfaring som svensk, nigeriansk og islandsk landslagssjef.

– Handler også om sponsoravtaler
Nå er han «norsk» og konstaterer at Radisson Blu Scandinavia like ved Slottet og Thon Hotel Bristol i parallellgaten til Karl Johan er avløst av Thon Hotel Oslofjord som landslagets base før VM-møtet med Tsjekkia lørdag og privatlandskampen mot Sverige tre dager senere.

– Dette handler også om sponsoravtaler og Fotballforbundets forpliktelser overfor sine samarbeidspartnere, konstaterer Lars Lagerbäck og innrømmer at han har registrert gryende misnøye blant noen av spillerne.

– Men sånn er det vel alltid. I en så stor gruppe vil meningene selvfølgelig være delte. Lykkes vi ikke mot Tsjekkia, skyldes det ikke hotellfasilitetene.

St. Etienne-angriper Alexander Søderlund har aldri vært noen by-løve, men stortrivdes både ved Smedasundet i Haugesund og på Solsiden i Trondheim.

– Ikke akkurat verdens navle
I Frankrike går han sjelden eller aldri ut, men innrømmer at dagene før VM-møtet med Tsjekkia blir lange og ensformige med få impulser ut over trening og møtevirksomhet.

– Sandvika er ikke akkurat verdens navle, sier den nybakte far med et smil om munnen.

– Før kampen i Belfast ble det nesten for mange beskjeder og for mye å passe på. Vi oppførte oss som roboter og evnet ikke å tenke selv og legge om da kampen kom i gang. Denne gangen er opplegget enklere og mer konkret. Fremgangen fra kampen mot Nord-Irland bør være merkbar, selv om vi ikke har hatt muligheten for å ta oss en avkoblende luftetur i trafikkmaskinen her i Sandvika.