Sky Sports: – Zlatan får ikke ny kontrakt

Ifølge Sky Sports' kilder er Zlatan ferdig i Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sky Sports melder i ettermiddag at Zlatan Ibrahimovic mest sannsynlig ikke vil bli tilbudt en ny kontrakt av Manchester United.

– Selv om 35-åringen selv ønsker å bli på Old Trafford, sier kilder at navnet hans trolig vil dukke opp på klubbens liste over frigitte spillere, som vil bli publisert av Premier League fredag, skriver Sky Sports på sine hjemmesider.

Det så en stund ut som om han skulle signere en ett års forlengelse av kontrakten med den nybakte Europaliga-mesteren, men den alvorlige skaden han pådro seg på tampen av sesongen skal ha satt en stopper for de planene.

Det er imidlertid ikke bekreftet av verken Zlatan eller Manchester United ennå.

I morgen tidlig vil Premier League offentliggjøre en liste over hvilke spillere som har blitt frigitt av klubbene. Da vil man vite det helt sikkert.

Ifølge Skys kilder er det allikevel meget sannsynlig at Zlatan er ferdig i Manchester United etter bare én sesong i klubben.

– Både fornuftig og overraskende
TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller mener det både er overraskende og fornuftig at Zlatan ikke forlenger med Manchester United.

– Begge deler, egentlig. Hvis de hadde beholdt Zlatan så måtte de ventet på at han skulle bli spilleklar igjen. Vententiden kunne fort blitt den store elefanten i rommet. Hva hadde da skjedd med de spillerne som hadde spilt bra mens Zlatan var skadet? Manchester United er en stor klubb og kan ikke vente på en superstjerne i tre-fire måneder, poengterer eksperten overfor TV 2 Sporten.

– Derfor er det kanskje fornuftig å satse mer på fremtiden. Zlatan har nok uansett hatt et ord med i laget selv her. Jeg tror ikke Mourinho sendte ham en tekstmelding, som Costa fikk av Conte, fortsetter han.

– Hvem kan erstatte Zlatan?

– Det kreves å få inn en med ekstreme kvaliteter for å erstatte Zlatan. Manchester United må jo få inn en stjerne umiddelbart som kan score mål på bestilling. Belotti, Morata og Lukaku har jo blitt nevnt. Får United Lukaku så har de en fullverdig erstatter, men bare nesten en fullverdig erstatter. Dessuten har det jo vært snakk om Gareth Bale. Det blir spennende å se hvordan dette løses, svarer han.

Eksperten har fått med seg at Manchester United-supportere på sosiale medier har gitt uttrykk for at klubben bør beholde Zlatan.

Det er han ikke helt enig i.

– Mourinho tenker på kollektivet, og Manchester United har jo sett bra ut også uten Zlatan. Det er ingen katastrofe om Zlatan ikke forlenger. Å ha spillere på ettårskontrakter er aldri gunstig. Manchester United må planlegge langsiktig og at alle drar i samme retning. Om klubben velger å droppe Zlatan for å tenke på fremtiden er en fornuftig tanke, konstaterer Simen Stamsø Møller.

Operasjon
Den svenske superstjernen måtte som kjent opereres i USA etter en leddbåndskade i kneet, og er ventet å være ute til langt ut i 2018, om ikke lengre.

Det har blitt spekulert i om skaden ville bety slutten på spissens karriere, Ibrahimovic har selv gått ut og avkreftet dette.

– Han kommer til å restituere seg fullt og helt. Skaden innebærer ikke slutten på hans karriere, slo Raiola fast i en uttalelse til engelsk presse like etter operasjonen.

– Vi vil snart nyte spillet mitt igjen, skrev Zlatan selv på sosiale medier.

Nå kan det imidlertid virke som om det ikke blir for Manchester United.