Terningkast fem til nye Orange Is The New Black: – Rørende, underholdende og morsom

Orange Is the New Black er bedre enn på lenge i femte sesong, mener TV 2s anmelder.

OBS! Inneholder spoliere om du ikke har sett sesong fire.

Orange Is the New Black er tilbake på Netflix. Fredag slippes sesong fem av dramaserien som følger livet i kvinnefengselet Litchfield.

Den nye sesongen fortsetter der forrige slapp: Pousseys plutselige død fører til et opprør i fengselet. Kombinert med de innsattes frustrasjon og sorg, eskalerer det raskt til totalt kaos.

Handlingen i femte sesong finner sted over kun tre dager. Uzo Aduba, som spiller karakteren Crazy Eyes, har avslørt til BBC at dette vil bli den mest ekstreme sesongen hittil.

TV 2s filmanmelder Camilla Laache har fulgt serien siden starten i 2013. Hun mener at Orange Is the New Black er bedre enn på lenge med den femte sesongen.

– Da serien kom, synes jeg at den var superbra. Jeg elsket sesong en og til dels sesong to. Så gikk det litt nedover, men nå har den begynt å vokse seg større igjen, sier Laache.

Hun gir terningkast fem til den femte sesongen.

– Den er rørende, underholdende og morsom. Litt teit innimellom og ikke alltid like troverdig, men jeg elsker karakterene. Det var en sorg da jeg så siste episode, og jeg gleder meg allerede til neste sesong, sier hun.

Se anmeldelsen i videoen øverst i saken.

To nye sesonger

Det er bestemt at serien får en sjette og syvende sesong, og filmanmelderen mener at det er mer enn nok materiale å ta av.

– Rammen endrer seg for hver sesong, og det er mange historier å ta av. Man blir kjent med nye karakterer hele tiden som man får vite forhistorien til, sier Laache.

Hun mener at karakterene er årsaken til seriens suksess.

– Karakterene er mangfoldige med ulik nasjonalitet og helt forskjellige historier, og det blir spennende når disse møter hverandre. Når det er opprør i fengselet i denne sesongen, ser man nye konstellasjoner, og det er veldig spennende, sier Laache.

Orange Is the New Black regnes som Netflix' største suksess, og strømmetjenesten forventer at den nye sesongen vil bidra til å skaffe 3,2 millioner nye kunder.

For en måned siden spredte en hacker flere episoder av den nye sesongen på nettet, og Netflix var bekymret for at dette ville gi dem færre nye abonnenter.