Hevder Froome ønsker seg bort fra Team Sky – krever monsterlønn hos nytt lag

– Det er absolutt ikke sant, responderer Chris Froome i intervju med TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter åtte år i Team Sky skal Chris Froome (32) angivelig ønske seg bort fra det britiske storlaget.

Vil ha monsterlønn
Franske L'Equipe kan torsdag fortelle at den tre ganger Tour de France-vinneren har henvendt seg til BMC med mål om å få til en overgang etter sesongen.

Froome skal ha kommet med et lønnskrav på fem millioner euro (47 millioner kroner) i året. I hans nåværende kontrakt med Team Sky, som går ut i 2018, tjener Froome rundt fire millioner pund.

Opplysningene tilbakevises kontant av den kenyanskfødte briten.

– Det er absolutt ikke sant. Jeg har ingen anelse hvor det kommer fra. Det er absolutt ikke sant. Jeg har ikke vært i noen samtaler med BMC, sier Froome til TV 2 før start på torsdagens etappe i Critérium du Dauphiné.

Lønnskravet skal ifølge L'Equipe være en utfordring for BMC, som er ventet å trappe ned sponsoratet av laget samtidig som det er ventet at Tag Heuer, som kom inn som ny delsponsor før årets sesong, tar over for den sveitsiske sykkelprodusenten. Det skal være avgjørende for om laget klarer å finansiere en overgang for Froome.

Etter det TV 2 vet er ikke BMC i nærheten av å kunne matche et eventuelt lønnskrav på fem millioner euro.

– BMC er jo et lite sykkelmerke som ikke har økonomiske muskler til å sponse et så dyrt lag. Det er eieren Andy Rihs som dytter inn penger sammen med Tag Heuer, sier TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad

Dersom en overgang til BMC skulle bli en realitet, vil Froome gjenforenes med kamerat Richie Porte. De to syklet sammen for Team Sky mellom 2012 og 2015. De to er for øyeblikket på plass i Critérium du Dauphiné for å finpusse formen til Tour de France. Porte vant onsdagens tempoetappe, mens Froom endte på åttendeplass.

– Jeg sykler gjerne med Porte en dag, men jeg har ingen intensjoner om å forlate Sky, sier Froome.

Team Sky i hardt vært
Ifølge den franske avisen skal grunnen til ønsket om å skifte lag bunne ut i den kontroversielle saken rundt medisinske fritak, som har fått Froome til å miste tillit til Sir Dave Brailsford. Team Sky-bossen måtte møte foran myndighetene for å forklare seg om hendelsen fra Critérium du Dauphiné i 2011 der en pakke med medisin ble fraktet fra Manchester til Criterium du Dauphine.

Innholdet ble brukt til å behandle Bradley Wiggins. Sky hevder det var det lovlige stoffet Fluimicil, men kan ikke bevise det. Det ble først hevdet at pakken var ment for syklisten Emma Pooley, men hun var ikke en gang i Frankrike på tidspunktet.

Brailsford, som i en årrekke har vært en dominerende figur i britisk og internasjonal sykkelsport, har lenge vært på vikende front og under sterk kritikk som følge av forklaringsproblemene rundt pakken.

– Dersom det stemmer at Froome vil bort pga. dårlig renommé etter kontroversene rundt laget med de medisinske fritakene, Fancy Bear-lekkasjen og det negative rundt britisk sykkelsport, så kan jeg skjønne det. Han har jo holdt litt igjen når andre har gått ut og støtte Brailsford. Jeg synes det er synd at Sky har havnet i den situasjonen, men dette er blitt dårlig håndtert, sier Kaggestad.

Det foreløpige siste kapittelet i historien kom denne uken da The Guardian kunne avsløre at British Cycling ønsker å kaste Team Sky ut av hovedkvarteret i Manchester i et håp om å gjenreise ryktet til sykkelsporten i Storbritannia.