Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den høydramatiske videoen viser øyeblikket de tre terroristene gikk til angrep på uskyldige i Borough Market i London lørdag kveld.

Knivstikker mann

Bevæpnet med kniver hoppet de tre terroristene, Khuram Butt (27), Rachid Redouane (30) og Youssef Zaghba (22) ut av den hvite varebilen, like etter klokken 22.00.

Minuttene før hadde de kjørt inn i en folkemengde på London Bridge, og terroralarmen var et faktum.

Først forsøkte de å ta seg inn i én av barene i gaten, men der var døren allerede blokkert av flere personer, som hadde oppdaget hva som var i ferd med å utspille seg foran dem.

Terroristene gikk derfor til angrep på tilfeldige personer på gaten. De var bevæpnet med kniv, og i videoen ser man hvordan de brutalt knivstikker en mann som går på gaten. En annen forbipasserende kaster en stol mot terroristene, i et desperat forsøk på å stoppe dem.

20 sekunder

Få sekunder etter angrepet kommer de tre første politimennene til stedet, som uten å nøle – kaster seg inn i kampen. Ifølge The Guardian kaster én av politimennene seg over terroristene, slik at de begge blir kastet på bakken på fortauet.

Uten å nøle går terroristene også umiddelbart til angrep på politiet, som så skyter mot de tre gjerningsmennene i selvforsvar.

Både Zaghba, Redouane og Butt blir drept på stedet, av til sammen åtte væpnede politimenn. Det var 20 sekunder etter at politipatruljen kom til stedet.

Da hadde de rukket å drepe åtte personer og å skade 48 tilfeldige ofre.

De åtte væpnede politimennene avfyrte 46 skutt i løpet av få sekunder.

– Vi kan bekrefte at det totalt ble avfyrt 46 skudd av åtte politimenn. Tre av dem var fra City of London-politiet, og fem av dem var fra Metropolitan Police Service, sier politiets spesialenhet i en uttalelse.