KLAR FOR SEMIFINALE: Andy Murray møter sveitsiske Stan Wawrinka i semifinalen. 
KLAR FOR SEMIFINALE: Andy Murray møter sveitsiske Stan Wawrinka i semifinalen.  Foto: Gonzalo Fuentes

Murray til semifinale i Paris

Tennisstjernen Andy Murray er klar for semifinale i den prestisjetunge Roland-Garros-turneringen. Verdenseneren slo Kei Nishikori 3-1 i sett i kvartfinalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Nishikori dikterte poengene i det første settet. Jeg måtte få mer fart i slagene. Det var mye vind, så timingen var vanskelig, men jeg klarte etter hvert å komme inn i rytmen, sa Murray etter kampen.

Briten havnet på defensiven fra start av i torsdagens oppgjør. Japanske Nishikori vant første sett 6-2 på grusen i den franske hovedstaden, men Murray tok seg sammen og svarte med 6-1 i annet sett. I tredjesettet slet Murray seg til 7-6 i tiebreak. Tiebreaket vant han blankt, og han kontrollerte inn til seier med 6-1 i fjerde sett.

Murray møter Stan Wawrinka i semifinalen i Paris. Sveitseren slo kroaten Marin Cilic 6-3, 6-3, 6-1 i sin kvartfinale.

– Jeg spilte bra. Det var veldig solid, sa en fornøyd Wawrinka etter kampen.

- Wawrinka har spilt en fantastisk turnering så langt. Det kommer til å bli tøft, men jeg skal kjempe så hardt jeg kan, sa Murray om sin semifinalemotstander.

I den andre semifinalen møtes gruskongen Rafael Nadal fra Spania og østerrikske Dominic Thiem. Sistnevnte slo overraskende ut verdenstoer Novak Djokovic fra Serbia, mens Nadal tok seg greit av landsmannen Pablo Carreño-Busta, som måtte gi seg med skade i annet sett.

(©NTB)