TIDENES DYRESTE: Virgil van Dijk ble ryktet til Liverpool i en overgang som ville ha gjort ham til tidenes dyreste fortballspiller.
TIDENES DYRESTE: Virgil van Dijk ble ryktet til Liverpool i en overgang som ville ha gjort ham til tidenes dyreste fortballspiller. Foto: Adrian Dennis

Liverpool beklager til Southampton og avslutter sin interesse for Virgil van Dijk

I en pressemelding på klubbens egen hjemmeside beklager Liverpool overfor Southampton og avslører at de avslutter sin interesse for spilleren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det virket som om det bare var et spørsmål om tid før Virgil van Dijk ble bekreftet som Liverpool-spiller, men nå har saken fått enda en vri.

Mandag var engelske aviser samstemte i at Virgil van Dijk hadde bestemt seg for en overgang til Liverpool, til tross for interesse fra Manchester City og Chelsea.

Ting ble derimot mer komplisert da Southampton ba Premier League ta affære og etterforske hvorvidt Liverpool hadde kommet med en ulovlig henvendelse på deres midtstopper.

Nå har Liverpool gått til det uvanlige skrittet å legge ut en pressemelding på klubbens egne hjemmesider. Her beklager de overfor Southampton og avslører at de nå har droppet sin interesse for spilleren.

– Liverpool FC ønsker å si unnskyld til Southamptons eier, styre og fans rundt eventuelle misforståelser rundt Virgil van Dijk. Vi respekterer Southamptons posisjon i saken, og vi kan bekrefte at vi ikke lenger har noen interesse i å signere spilleren, heter det i uttalelsen ifølge NTB.

Straffet tidligere i år

Tidligere i år ble det kjent at Liverpool ilegges 100 000 pund (en drøy million kroner) i bot og ikke får lov til å registrere akademi-spillere som har vært registrert i en annen Premier League- eller Football League-klubb de siste 18 månedene.

Bakgrunnen er at de røde hadde kontaktet en 12 år gammel Stoke-spiller på ulovlig vis. Framtredenen var et brudd på nylig innførte regler som sier at det er ulovlig å forsøke å bruke slike midler for å påvirke en spiller under 16 år.

Den gang mente TV2s Premier League-ekspert, Petter Myhre, at det var en alvorlig ripe i lakken for Liverpool.

Nå er altså klubben igjen tatt for å ha benyttet ulovlige midler på overgangsmarkedet, og det spekuleres i at pressemeldingen og beklagelsen kommer i frykt for ytterlige represalier fra FA og Premier League.