– Kan innkassere 11 Tour-etapper nå!

To ting gjør Alexander Kristoff spesielt optimistisk før årets Tour: løypen, og mangelen på en sammenlagtrytter i Katusha.

LA TOUR-DE-SALVAGNY (TV 2): I slutten av mai ble Johan Kaggestad svært glad.

Med profilene til årets Tour de France-etapper i hende, kunne nemlig sykkeleksperten slå fast at «det er bare norske etapper» i årets Tour.

Kaggestad anslo at Kristoff vil ha ni muligheter til å stikke av med en etappeseier.

Hovedpersonen er enda mer optimistisk.

– Passer både meg og Edvald

29-åringen har ikke sett nøye på løypen, men når TV 2 ber ham se gjennom samtlige profiler og legge de som passer ham i en bunke, blir bunken etter hvert ganske så stor.

11 etapper er fasiten.

– Med 11 muligheter, hvor mange seirer kan vi innkassere allerede nå?

– Man kan jo innkassere 11! Men får jeg én av de 11, er jeg veldig fornøyd, sier Kristoff og ler.

De 11 utplukkede etappene er: 2.etappe, 3.etappe, 5.etappe, 8.etappe, 9.etappe, 12.etappe, 14.etappe, 15.etappe, 16.etappe, 19.etappe, og 21.etappe.

– Det er optimistisk, da! Jeg tok med noen som kanskje er i hardeste laget, men det kommer jo helt an på hvordan løpene utvikler seg, sier han videre.

– Det kan bli en bra Tour de France, da.

– Det er mange etapper som ser fine ut. Det er også en del halvharde etapper med en relativt flat avslutning. Det passer både meg og Edvald Boasson Hagen, så det kan bli en bra norsk Tour de France.

Liker presset

Et annet viktig moment er selvsagt sammensetningen av laget til Katusha.

De siste årene har Joaquim Rodríguez, og til dels også Ilnur Zakarin, delt kapteinsansvaret med Kristoff, men ingen av de kommer til å stå på startstreken i Düsseldorf 1. juli.

Førstnevnte har lagt opp, mens Zakarin prioriterte Giro d'Italia i årets sesong.

– Vi har ikke tatt ut laget ennå, så vi får se, men jeg tror det blir et bra lag med mange rundt meg. Da bør muligheten være til stede for at jeg kan prestere. Jeg var egentlig god nok i fjor til å ta en etappeseier. Jeg bommet litt den dagen Peter Sagan slengte seg forbi (etappe 16), men det er noen år siden jeg vant sist i Touren. Målet i sommer er å få en etappeseier. Gjerne også flere, forteller Kristoff.

Laget til Katusha er ventet å bli tatt ut like etter Sveits rundt.

– Liker du å få mer press på deg, i og med at Katusha ikke sender en sammenlagtrytter?

– Ja, egentlig. Da kan man kjøre for meg på alle etappene. I fjor kunne vi ha kjørt mer på enkelte etapper - for eksempel den etappen Michael Matthews vant (etappe 10). Så det er jo en fordel for meg at laget er mer sentrert rundt meg.