Ødegaard: – Jeg er i jevnlig kontakt med Real Madrid

Martin Ødegaard bekrefter at han tar nok en sesong i Heerenveen. Men han kunne blitt værende i Real Madrid – om han selv ønsket det.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var i januar i år at Martin Ødegaard (18) forlot Real Madrid og ukentlige treningsøkter med verdensstjerner som Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema og Luka Modric til fordel for spill i nederlandske Heerenveen.

I et lengre intervju med TV 2 Sportens Davy Wathne og ekspert Jesper Mathisen onsdag bekrefter Ødegaard at han hadde muligheten til å bli værende i Real Madrid, men selv valgte å bli sendt til Heerenveen på utlån.

Se hele Davy Wathnes og Jesper Mathisens intervju med Martin Ødegaard øverst!

– Det var min beslutning, men Real Madrid la til rette for det. Jeg tok selv valget fordi jeg ønsket å spille mest mulig fotball. Det var mitt valg, sier han.

– Real Madrid sier fremdeles at de vil satse på meg
Ødegaard var litt inn og ut av laget etter overgangen til nederlandsk fotball, men angrer ikke på valget.

– Det som var viktig for meg var spilletid og spille kamper på et høyt nivå, ellers hadde jeg vært i Real Madrid hvor jeg hadde den beste treningshverdagen. Mot slutten av sesongen løsnet det ekstra for meg i Heerenveen, jeg fikk en scoring og spilte noen gode kamper, konkluderer Ødegaard, som bekrefter at han blir værende i klubben også neste sesong.

– Tok du riktig valg?

– Jeg sjekket med Morten Torsby som spilte der allerede og så en del kamper de hadde spilt før jeg gikk dit. Jeg føler at jeg tok riktig valg. Jeg er kommet til en klubb som passer meg bra og som har en fin historie med tanke på utvikling av unge spillere. At det svinget litt i startfasen stresset jeg ikke med, svarer han.

Mange mener imidlertid at Ødegaard burde valgt å gå til en klubb som Ajax før unggutten valgte å skrive under for Real Madrid i 2015.

– Jeg tror de fleste eksperter og folk hjemme i norske hus tenkte på sånne ting. Men jeg gikk til Real Madrid. Jeg fikk muligheten til å trene med de beste spillerne i verden og klubben har fremdeles tro på meg. De sa de ville satse på meg og de sier at de fremdeles vil satse på meg, poengterer han.

Bryr seg ikke om hva mediene skriver
At mange har meninger om Ødegaard bryr hovedpersonen seg selv fint lite om.

– Det er vanskelig å ikke få med seg noe med tanke på alt som skrives i sosiale medier og sånne ting. Det er ikke sånn at jeg søker opp ting om meg selv, men jeg kommer jo over ting. Helt siden jeg slo gjennom i Godset har jeg imidlertid ikke hatt fokus på det. Jeg er flink til å stenge ute og ha fokus på fotballen, som er det viktigste, konstaterer Ødegaard, før han legger til:

– Samtidig er det positivt at folk har en mening om fotball. Men jeg vet selv hvem skal høre på og lytte til, slår midtbanespilleren fast.

Under låneoppholdet i Heerenveen er Ødegaard i jevnlig kontakt med Real Madrid.

– Jeg snakker ikke så mye med Zidane, det er mest sjefspeideren jeg snakker jevnlig med. De ser kampene jeg spiller og følger godt med, røper han.

– Det viser at Real Madrid er verdens beste klubb
Real Madrid vant nylig Mesterligaen for andre år på rad etter å ha slått Juventus knusende 4-1 i finalen i Cardiff forrige lørdag.

Det mener Ødegaard beviser at han har kontrakt med verdens beste klubb for øyeblikket.

– Selvfølgelig var det morsomt at Real Madrid vant Mesterligaen. Det viser at Real Madrid er verdens beste klubb. De vant Mesterligaen etter å ha feid over Juventus, som Barcelona slet mot. Real Madrid er et hakk over alle andre, slår Ødegaard fast.

– Dette viser også at jeg har hatt den beste treningshverdagen og fått trent med det beste laget i verden, og gjør meg bare enda mer lysten på å komme tilbake til Real Madrid, poengterer han.

Spanske aviser har hevdet at spillerne på Real Madrids reservelag Castilla har sett på Ødegaard som en trussel. Det får bare nordmannen til å trekke på smilebåndet.

– Sånn jeg har oppfattet det så syntes de det har vært moro at jeg har kommet dit. De har prøvd å hjelpe meg, og heller synes det har vært kult enn å ha sett på meg som en trussel, oppsummerer han.

– Skulle gjerne hatt flere sjanser
På sine første treninger med Real Madrids stjernegalleri innrømmer Ødegaard at han hadde stjerner i øynene.

– Klart det var spesielt å komme på de første treningene og trene sammen med spillere du har sett på TV og YouTube. Det var surrealistisk å stå ved siden av dem. Etterhvert ble det en vane, men det er klart i starten så jeg skikkelig opp til dem og prøvde å holde masken, forteller han.

Målet til Ødegaard for fremtiden er enkelt. 18-åringen vil etablere seg på A-landslaget og forsøke å etablere seg i Real Madrids startoppstilling.

– Jeg er fortsatt veldig ung og har minst 15 år igjen av karrieren, så jeg har nok av tid. Nå skal jeg ta en ny sesong i Nederland og forhåpentligvis spille fast og utvikle meg enda mer. Jeg vil score mer og bidra til flere mål. Så håper jeg å kunne returnere til Real Madrid en gang, oppsummerer unggutten.

Det største minnet i karrieren sitter nemlig fremdeles spikret i bakhodet.

– Det aller største jeg har opplevd hittil var da jeg debuterte for Real Madrid etter å ha kommet inn for Ronaldo. Det var et uforglemmelig øyeblikk, sier Ødegaard, som likevel innrømmer at han skulle ønsket han kunne fått flere sjanser på Real Madrids A-lag.

– Jeg skulle gjerne fått flere sjanser, men jeg visste hvor tøft det var da jeg kom dit, mener Ødegaard.

Har allerede satt flere rekorder
Og for ordens skyld: Allerede før han var gammel nok til å ta lappen, få stemmerett og kjøpe øl i butikken har Martin Ødegaard satt en rekke historiske rekorder i sin hittil unge fotballkarriere:

  • Ødegaard satte europeisk rekord, da han 15 år og 300 dager gammel som innbytter for Mats Møller Dæhli i landskampen mot Bulgaria på Ullevaal stadion den 13. oktober 2014 ble den yngste spilleren som noensinne har spilt en EM-kvalifiseringskamp.
  • Han ble også den yngste spilleren som har debutert for et norsk landslag, da han 15 år og 243 dager gammel den 27. august 2014 spilte fra start i privatlandskampen mot De forente arabiske emirater i en kamp som endte 0–0.
  • 13. april 2014 ble han den yngste spilleren som har debutert i eliteserien, 15 år og 117 dager gammel, og den 16. mai 2014 ble han den yngste målscoreren i eliteserien gjennom tidene, da han scoret Strømsgodsets siste mål i 4–1-seieren over Sarpsborg, 15 år og 150 dager gammel.
  • Den 23. mai 2015 ble han den yngste spilleren som har spilt for Real Madrid i La Liga, 16 år og 157 dager gammel.