TIDLIGERE LAGKAMERATER: Stefan Johansen og Virgil van Dijk spilte sammen under Ronny Deila i Celtic.
TIDLIGERE LAGKAMERATER: Stefan Johansen og Virgil van Dijk spilte sammen under Ronny Deila i Celtic. Foto: Scanpix

Johansen–kompis i bisart overgangsdrama : – Han er en fantastisk fyr

Stefan Johansen ble svært godt kjent med Virgil van Dijk under tiden i Celtic. Nå er bestekompisen involvert i et bisart overgangsdrama mellom Liverpool og Southampton.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Virgil van Dijk så lenge ut til å bli Liverpool-spiller for svimlende 700 millioner kroner. Det ville ha gjort van Dijk til intet mindre enn tidenes dyreste forsvarsspiller.

Nå har Liverpool bekreftet at de avslutter sin interesse for midtstopperen, etter at de ble tatt i å ha kommet med en ulovlig henvendelse på Southampton-spilleren.

Likevel virker det sannsynlig at van Dijk forsvinner til en større klubb i løpet av overgangsvinduet, og spesielt Chelsea og Manchester City skal fortsatt være svært interesserte i den 25 år gamle midtstopperen.

– Han er en av mine beste venner

Stefan Johansen spilte med van Dijk under Ronny Deila i Celtic og rakk å bli svært godt kjent med den ettertraktede nederlenderen.

– Han er en av mine beste venner. Han er en fantastisk fyr, sier Johansen til TV 2.

I desember i fjor sendte van Dijk ut en tweet hvor han hyllet sin tidligere lagkamerat etter hans gode prestasjoner i Fulham.

Til TV 2 forteller Johansen at de fortsatt ser hverandre en hel del, selv om de ikke lenger er lagkamerater.

– Vi ferierer ofte sammen – min familie og hans familie. Det er en fantastisk fyr og en sinnssykt, sinnssykt god fotballspiller. Vi er gode kompiser. Begge damene trives bra sammen. Jeg har barn, han har to barn. Vi trives på ferie sammen.

Johansen forbereder seg for tiden til Norges VM-kvalifiseringskamp mot Tsjekkia på lørdag, men han har likevel fått med seg ryktene som svirrer rundt bestekompisen.

– Jeg synes det er artig at det spekuleres mye rundt ham. Han har gjort sakene sine bra, selv om han har vært skadet. Det har vært artig å følge ham. Jeg har aldri vært i tvil om at han er god nok for en av toppklubbene i Europa.

Kontroverser

Virgil van Dijk har vært involvert i litt av en overgangssaga de siste dagene.

Nederlenderen skal selv ha fortalt Southampton at han ville til Liverpool på grunn av deres tyske trener Jürgen Klopp.

Det satt sinnene i kok hos Southampton-ledelsen, som mente det beviste at den tyske manageren hadde vært i kontakt med van Dijk.

De ba Premier League om å etterforske hvorvidt Liverpool hadde kommet med en ulovlig henvendelse på deres midtstopper. Det fikk Liverpool til å beklage oppførselen sin i en pressemelding. Her bekreftet de også at de avslutter sin interesse i spilleren.